Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulaması tamamlanan 'Sivil Toplum Diyaloğu' programlarının üçüncü ayağı niteliğindeki 'AB ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Güçlendirilmesi-III' hibe programı hayata geçiriliyor. Program kapsamında, 'Siyasi Kriterler' ve 'Medya' alanlarında geliştirilecek projelere toplam 9 milyon avro hibe desteği verilecek.
Adıyaman Valiliği Proje Merkezi'nden alınan bilgilere göre, 2013 yılı başında teklif çağrısı duyurulması planlanan Sivil Toplum Diyaloğu hibe programına, AB ve Türkiye'deki kuruluşlar arasında ortaklık kurularak başvurulması gerekiyor.
Bu doğrultuda, AB üyesi ülkelerdeki başvuru sahiplerinin Türkiye'deki kuruluşlarla, Türkiye'deki başvuru sahiplerinin ise Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki kuruluşlarla uygun ortaklıklar kurmaları büyük önem arz ediyor.
Yapılan açıklamada, "Ortak bulma sürecini kolaylaştırmak amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bir 'Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı' geliştirilmiştir. Bu araç ile sivil toplum ve medya kuruluşlarının proje teklifleri için uygun ortak bulmaları veya sisteme girilen proje teklifi fikirlerini değerlendirerek projelere dahil olmaları hedeflenmektedir. Proje ortağı bulma çabalarının uzun süreler alabileceği düşünüldüğünde, eşleştirme aracının potansiyel başvuru sahipleri tarafından etkin bir şekilde kullanılabilmesi ve proje ortaklıkları kurma konusunda geç kalınmaması gerekir" ifadeleri kullanıldı.
(AHM-SO-Y)

09.01.2013 13:49:48 TSI

Editör: Wan Haber