AK Parti Manisa Siyaset Akademisi'nin son dersi, Anemon Otel'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un katılımı ile son buldu.
AK Parti Manisa Siyaset Akademisi'ne Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Muzaffer Yurttaş ile İl Başkanı Murat Baybatur ile il ve ilçe yöneticilerini yanı sıra partililer katıldı. 8 hafta süren akademinin son dersine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bir işe istemeden başlamanın mümkün olmadığını, iyi bir başlangıcın başarının yarısı olduğunu söyledi.
Kapusuz, "Siyaset, doğru işi doğru zamanda yapmak, ama siyaset tek başına doğrularla da sınırlı değil, doğrularla beraber dengelerin buluştuğu noktadır, siyaset alanı. Söylediğin doğru olacak ama her doğrunun da nerede söyleneceğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Sİyasetin merkezi insandır, bu anlayışla yola çıkarsak başarıyı yakalarız. İnsanı, hedefe ulaşmak için basamak olarak görmemeliyiz. Siyasetin ham maddesi, başarılı olmak bilgi, beceri, cesaret, sözünde durmak, dürüst olmak yetmez, aynı zamanda pratik çözümden yana olmaktır. Siyaset takım oyunudur, birlikte yapılır. Onun için biz AK Parti olarak, ekip, kadro olarak yola çıkarken, yol arkadaşlarımızı belirlemede herkesi ve her bölgeyi kucaklamak, aynı hedeflere ve aynı değerlere inanmış ekip olarak yola çıkmayı tercih ettik" dedi.

"EĞER BAŞARILI BİR SİYASETÇİ OLMAK İSTİYORSAK, HALKTAN HİÇ BİR ZAMAN KOPMAYACAĞIZ"
Yakın siyasi tarihi okumakta büyük yarar olduğunu dile getiren Kapusuz, geçmişi unutmayacak nesil ve millet olmanın zorunluluğunu kaydetti. Siyasette teşkilatın bir çok kademelerinde görev yapan kişilere bazı görevlerin nasip olduğunu, bazı kişilere de nasip olmadığını ifade eden Kapusuz, şunları söyledi: "Ben siyasette çok çalışmış, gayret göstermiş, ancak nasip olmamış insanlar tanıyorum. Hiç siyasetle akalası olmadığı halde bir takım hizmetlerde görev almış arkadaşlar da tanıdım. Statüsü, sıfatı sadece siyasi kimliğinde bulunan, teşkilat görevi olan arkadaşlar siyasetin kadri kıymetini çok iyi bilirler. Yerel yöneticilikte siyaset açısından çok önemli. Yerel yönetimler halkın en yakın ulaşabildiği, hizmet talep ettiği yerlerden birisidir. Onun için Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü başarısının liderlik vasfının önemli kazanımlarından bir tanesi de yerel yöneticilik yapmış olmasıdır. Teşkilatçılık, yerel yöneticilik, bu siyasi tecrübelerin elde edilmesinde, bu basamakların çıkılmasında çok önemli bir yer olmaktadır. Halkın içinde onunla beraber olmak gerekir. İşte Tayyip beyin liderlik vasıflarından birisi de halkın içinde yer almaktır. Siyasette görev yapmak halka yakın olmaktan geçer. Eğer başarılı bir siyasetçi olmak istiyorsak halktan hiç bir zaman kopmayacağız, halka tepeden hiç bakmayacağız. Tepeden bakan, halktan uzak duran siyasete hiç bulaşmasın. Ben diyenler bu işi sürdüremez, başarılı da olamaz."
1980 öncesinde sağ ve sol kavgası olarak bilinen ideolojik bir ortamda 5 bin gencin kaybedildiğini hatırlatan Kapusuz, aynı çevrelerin ellerine tutturduğu silahlarla birbirlerini öldürdüklerini, katlettiklerini söyledi.

"BİZ ERGENEKON'UN AVUKATIYIZ DİYE ÇIKTILAR"
Kapusuz, "Din dersine, baş örtüsüne, cuma namazına askerin, Cumhurbaşkanı'nın gitmesine karşı çıktılar. Taksim'e, Çankaya'ya Cami yaptırmayız diye karşı çıktılar. Köprülere karşı çıktılar. Ama darbelere karşı çıktılar mı diye sorarsanız, ona karşı çıkmadılar. Hala Ergenekon diye dava var, bu davanın kararı verilmiş, mahkeme vermiş kararı, AK Parti olarak siyasi bir karar vermedik. Verilmiş bir karar karşısında öncesini hatırlayın, hem Baykal, hem de Kılıçdaroğlu biz Ergenekon'un avukatıyız diye çıktılar. Her duruşmasına 3, 5, 10 tane Milletvekili gönderdiler. Hani siz yargının bağımsız, tarafsız, yargının adalete hükmetmesini, Anayasa gereği görülmekte olan bir davaya müdahil olmak gibi bir yanlışlığın içerisinde ne parlamento ne de siyasi partilerin olmaması gerektiğini söyleyen sizler değil misiniz? Hangi darbe varsa, dış unsur arıyorsanız, mutlaka dışarıdan destek vardır. Peki içerideki unsurlar sayılabilir ama siyasi unsur olarak kimi bulursunuz, bütün darbelerin göbeğinde CHP'yi bulursunuz" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

12.01.2013 13:16:01 TSI

Editör: Wan Haber