AK Parti'nin bilgi temelli siyaset anlayışının beslendiği önemli kaynaklardan Siyaset Akademisi'nin Bursa'daki 11'inci programı cuma günü başlıyor.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde akşam saat 19.00'da başlayacak Siyaset Akademisi'nin ilk konuşmacısı Dr. İbrahim Uslu olacak. Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyaset merkezinin bilgiyle güçlenmesi sayesinde demokrasimizin de güçleneceğini söyledi. Yalçın, AK Parti'nin Siyaset Akademisi gibi alanında öncü bir programı kararlılıkla devam ettirmesinin de bu açıdan son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
Farklı 6 konu başlığı altında Türkiye genelinde 12 dönem boyunca, 72 il ve 18 ilçede düzenlenen Siyaset Akademisi 81 ilden 50 bin vatandaşla buluşmuştu. Türkiye'ye örnek bir eğitim organizasyonu kimliği kazanan Akademi'den, Bursa'da da 10 dönemde bugüne kadar 3 bine yakın katılımcı yararlandı.
Siyaset Akademisi katılımcıları her dönemde alanında isim yapmış akademisyenler, bakanlar ve önemli bürokratlarla buluştu. Dersler samimi bir platformda ve oldukça keyifli geçti. Bu yönüyle her katılanın oldukça memnun kaldığı organizasyona bu yıl da yoğun ilgi gösterildi.
AK Parti İl Ar-Ge Başkanı ve Siyaset Akademisi Koordinatörü Öznur Yağcı, "Siyaset Akademisi'nin sadece AK Parti Teşkilatlarına yönelik bir eğitim çalışması olduğu ya da sadece AK Parti propagandası yapıldığı yönündeki algılar yanlış... Programın her bir dönemi 16 dersten oluşuyor. Haftada iki gün, Çarşamba-Cuma günleri 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek. Akademinin sonunda bir de uygulamalı sınav yapılacak ve sertifikalar dağıtılacak. Siyaset Akademisi'nin Bursa'daki 11'inci döneminin ilk dersi Cuma akşama saat 19.00'da Dr. İbrahim Uslu'nun katılımıyla gerçekleşecek. Kayıtlarımız 10 Aralık'a kadar sürecek. Kayıt işlemleri online olarak www.Akbis.org internet adresi üzerinden de yapılabilir" dedi.
(MŞ)

05.12.2012 16:00:27 TSI

Editör: Wan Haber