Eskişehir Sivrihisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Danışmanlık Projesi' BEBKA tarafından puanlama sırasına göre birinci proje olarak kabul edildi.
Proje kapsamında eğitimci Ali Rıza Güneş Oktay tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline 2 grup halinde 14 gün boyunca eğitim verilecek. Projede İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hizmet kalitesinin ve verimliliğin artırılması hedeflenirken, kursiyer personele gelişen zirai teknolojiler, ürün çeşitleri, yetişkin eğitimi, grup çalışma teknikleri ve beden dili hakkında bilgiler veriliyor. Hazırlanan proje ile, birim alandan en fazla verimin nasıl alınabileceğinin araştırılması, araştırma sonuçlarının en iyi şekilde üreticilere aktarılması hedefleniyor.
Sivrihisar ilçesi, 7 bin 300 çiftçi işletmesinde 1 milyon 127 bin dekar tarım alanı, bin 600 işletmede 120 bin küçükbaş, bin 350 işletmede 13 bin büyükbaş hayvan varlığı ile Eskişehir bölgesinde en büyük tarım ve hayvan potansiyeline sahip.
(MŞ)

09.01.2013 14:53:39 TSI

Editör: Wan Haber