Denizli'deki beş sivil toplum örgütü bir araya gelerek devlet yetkililerinin terörist başı Abdullah Öcalan'la görüşmesini desteklediklerini açıkladı.
Merkez Ağrılılar Derneği, Vanlılar Derneği, Denizli Ağrılılar Derneği, Denizli Siirtliler Derneği ve Muşlular Derneği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Grup adına konuşan Avukat Gıyasettin Taşer, yaşanan olumlu havanın devam etmesini istedi. Silahlı mücadelenin hiçbir zaman çözüm olmadığını belirten Gıyasettin Taşer, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi ülkemizde Kürt sorunundan kaynaklanan son 30 yıllık çatışmalı süreç nedeniyle on binlerce insanımızı kaybettik. Yine bu süreçte resmi beyanlara göre vatandaşlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığı olan vergilerimizden oluşan 800 milyar dolar kaybımız oluştu. Gelinen nokta itibarıyla sorunun silahlı yöntemle çözülemeyeceği, çözüm için diyalog ve müzakerenin devreye girmesi gerektiği açıktır.Son günlerde sorunun çözümüne endeksli diyalog ve müzakere için adım atan, Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan halkların çıkarını esas alan hükümeti bu cesur adım için kutluyor ve kendilerini diyaloga şans tanıyan bu girişimleri nedeniyle desteklediğimizi kamuoyuna deklare ediyoruz."
Bu sorun yüzünden artık insanların ölmemesini istediklerini ifade eden Taşer, şunları söyledi: "Silahın bir hak arama yöntemi olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Kürt sorununun demokratik zeminde diyalog ve müzakere yöntemi ile TBMM çatısı altında çözümünü umut ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerini ve siyasal partilerimizi hükümetin Kürt sorununun çözümü konusunda, silahları devreden çıkarmayı, diyalog ve müzakereyi esas alan bu girişimini desteklemeye davet ediyoruz."
(EV-SK-HO-Y)

08.01.2013 15:23:07 TSI

Editör: Wan Haber