Kış şartlarının gün geçtikçe ağırlaşmasıyla birlikte Suriye'de savaşın ortasında kalan vatandaşlar için Sivas'ta yardım kampanyası başlatıldı.
Ülke genelinde başlatılan 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' isimli kampanyaya Sivas'ta bulunan 52 sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Konuyla ilgili olarak Öğretmenevi'nde açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Sivas İl Temsilcisi Özcan Duman, Suriye'de savaşın ve kışın ortasında kalan zor durumdaki vatandaşlar için Sivaslıları yardıma çağırdı. Duman, toplanan paraların Lübnan, Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ve Suriye içinde dağınık yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılacağını söyledi. Kış şartlarının giderek zorlamasıyla birlikte yaşama şartlarının da zorlaştığını ve amaçlarının sadece yardım etmek olduğunu belirten Duman, "Biz insanlık dramının yaşandığı Suriye'de bir derde derman olmak için çaba gösteren insanlarız. Tüm tartışmalardan, tüm taraflardan uzak, sadece kışın zor şartlarında hayatlarını devam ettirmeye çalışan Suriyeli sivillere ayrım yapmadan yardım etmeye çalışıyoruz. Sayıları her geçen gün artan onlarca sivil toplum örgütü, bu kampanyaya ortak afiş ve sloganla destek veriyor. Kimse bu kampanyanın bireysel sahibi değil ama herkes ortağı. Her kesimden sivil toplum kuruluşlarına ve kişilere bu platform açıktır. Başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olmak üzere ülkemizin uluslar arası ve ulusal yardım kuruluşlarının tamamı ve yüzlerce sivil toplum kuruluşu bu kampanyaya destek vermektedir.Bu kampanyaya destek veren kuruluşların ortak iletişim platformu www.suriyeicinbirekmek.com ya da www.breadforsyria.com adresleridir. Her zaman mağdurun, mazlumun, muhacirin yanında yer almış yiğit Sivaslıların bu hayır ve iyilikte yarışmaması elbette mümkün değildir. Bu hayırda yarışın hızlanması, duyurulması ve koordine edilmesi için Sivas'ta faaliyet gösteren vakıf, dernek ve sendikalar olarak bir araya geldik. Bu iyilik kervanındaki yerimizi aldık" şeklinde konuştu.
Para ya da diğer yardımda bulunamayacak durumdaki vatandaşlara dua etmelerini söyleyen Duman, "Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin. Âlicenap, vefakar, fedakar, hayırsever Sivas halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyor, soğuk kış günlerinde Suriyeli mazlum ve mağdurların açlıklarını gidermek üşüyen yavruları ısıtmak için merhamet kanatlarını, sıcak kucaklarını açmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
(BG-TB-AÖ-Y)

11.01.2013 17:25:38 TSI

Editör: Wan Haber