Nazilli'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaymakam Mehmet Okur'u makamında ziyaret ederek, her yıl 2-4 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan 'Organik Ürünler ve İncir Festivali' ve Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanan 'Kestane Festivali'ne destek verdi.
Kaymakam Okur'un makamında gerçekleşen ziyarete Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktemur, Türkiye Emeklileri Derneği (TÜED) Nazilli Şube Başkanı Cahit Coşkun ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu katıldı.
Kaymakam Mehmet Okur'un Sümerbank Fabrikası'nın çalışanlarını yıllarca taşıyan ve 'Gıdı-Gıdı' adıyla anılan emektar trenin tekrar hayata geçmesi için başlattığı projeyi de olumlu bulan sivil toplum kuruluşu üyeleri, Nazilli'nin kalkınması için gerekli bütün çalışmaları desteklediklerini dile getirdiler. TÜED Nazilli Şube Başkanı Cahit Coşkun, Sümerbank Fabrikası'ndan emekli olduğunu hatırlatarak, "Gıdı-Gıdı Treni'nin tekrar hayat bulacak olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor" dedi. Kaymakam Mehmet Okur ise, projenin genişletilmesi ve trenin Nazilli'nin farklı bölgelerinde dolaşmasını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Ziyaret sırasında, sivil toplum kuruluşlarının milli bayramlarda Atatürk Anıtı'na çelenk koyamamasının getirdiği sıkıntı da gündeme geldi. ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktemur, bu durumdan son derece rahatsızlık duyduklarını anlatarak, "Bu yasağın neden konulduğunu anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.
Temsilciler, Kaymakam Mehmet Okur'dan bu konuyla ilgili olarak yardım talebinde bulundu. Kaymakam Okur ise, genelgenin İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandığını ve valilikler tarafından uygulamaya konulduğunu hatırlattı.
(ÜÖ-MB-İK)

16.01.2013 16:17:00 TSI

Editör: Wan Haber