Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde genç yıldızlar tiyatro gurubu ''Yarınlara Geç Kalmadan'' adlı tiyatro oyunu sahneledi.
Siverek ilçesi Yeni Şehir Mahallesi'nde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Spor Merkezi konferans salonunda sahnelenen oyuna vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince liselerden seçilen öğrenciler "Genç Yıldızlar" adı altında tiyatro grubu oluşturuldu. Polis Memuru H. Serkan Güven tarafından tiyatro eğitiminde diksiyon, drama, doğaçlama, sahne oyunculuğu, etkili iletişim, kendini iyi ifade etme ve öz güvenin kazanılması konusunda temel tiyatro oyunculuğu eğitiminin ardından liseliler "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı oyunu ilk kez sahneledi. Öğrencilerin performansı salonunda bulunan herkes tarafından beğeni ile izlenirken, sahnelenen oyunlarda bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
Tiyatro gösterisi sonunda açıklama yapan Siverek ilçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, "Oyundan da anlaşılacağı gibi işte gençlerimiz böyle hayattan akıp gidiyorlar, bir mikrop zehrine düşüp hayatını zehre çevirdi. Kim bilir hayattan ne beklentileri ne umutları vardı. Bu gençlerimizin arkadaşlık dostluk dedikleri şey bu olması gerek. Bilerek veya bilmeyerek belki hedefi doktor olmaktı veya avukat ama bir sabun gibi eriyip gitti hayatı. Evet, üç çeşit arkadaş vardır bir ekmek gibidir her zaman ararsın biri ilaç gibidir gerektiğinde ararsın ama birileri mikrop gibidir oda gelir seni bulur sen sen ol mikrop dağıtan insanlardan uzak dur. Hayatını zehre çevirme umutlarını yıkmasını kanına girmesine sakın ve sakın izin vermeyin" dedi.
Gösteri sonunda "Genç yıldızlar" tiyatro ekibine Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından plaket verildi.
"Genç Yıldızlar" tiyatro ekibi ise plaketlerini 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Numan Yediyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir ve İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil tarafından plaket verildi.
(BY-AŞ-Y)

02.02.2013 11:28:44 TSI

Editör: Wan Haber