Siverek ilçesinde, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ile Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü TDP Büro Amirliği'nin ortaklaşa düzenlediği "Bir Kitap, Bir İnsan" projesi kapsamında, ilçe ve köylerde bulunan 10 okula kitaplık ve kitap dağıtımında bulunuldu.
Siverek Emniyet Müdürlüğü TDP Bürosu'nda görevli polis memuru Ethem Sert, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti: "Sevgili öğrenciler, Siverek ilçesinde ve diğer ilçelerde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün on okulda 'Bir Kitap Bir İnsan' projesi kapsamında, ilçemizde de 10 okul için toplam 3 bin kitap dağıtımı yapılacaktır. Bu proje kapsamında biz kendi ilçemiz Siverek'e ve köy okullarına kütüphane kurulması için çalışma yapmıştık. Ve bugün de Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü'nün katkılarıyla okulumuza hediye etmiş bulunuyoruz. Burada sizden tek istediğimiz, okuma alışkanlığını kazandırmak; bu 100 temel eser olabilir veya daha önce dağıttığımız kitaplar olabilir. Burada tek amacımız sizlerin Türkçemizi düzgün kullanmanız, kelime dağarcığını geliştirmeniz ve değişik kitaplar okuyarak, değişik fikirler edinmenizi sağlamak. Öğretmenlerinize karşı da saygılı olmanızı istiyoruz, aynı zamanda bizim temel hedefimiz ise, polis ile öğrenciyi kaynaştırmak."
Öte yandan, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından okul müdürlerine polis saati de verildi. Kitaplarını alan öğrenciler de, polislere teşekkür etti.
(BY-SO-Y)

05.01.2013 18:05:59 TSI

Editör: Wan Haber