Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Özel Çağlayan Bulut İlköğretim Okulu'nda kaligrafi yarışması düzenlendi.
Kaligrafi yarışması düzenleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni İbrahim Aydın, amaçlarının öğrencileri birer kaligrafi sanatçısı yapmak ve bu sanatı tüm öğrenci ve velilere duyurmak olduğunu belirtti.
4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar arası yapılan yarışma kıyasıya geçerken, öğrenciler en iyi olmak için ciddi bir disiplinle yarıştı. Yazılan yazılar görenleri hayran bırakırken, yarışma çeyrek final, yarı final ve final şeklinde 3 aşamada gerçekleştirildi. En iyi kaligrafi sanatçısı adayı olma yolunda ilk adımı atan minik öğrenciler, hiç görmedikleri bu sanatı birebir yapmanın mutluluğunu duyduklarını ifade etti.
Öğretmen İbrahim Aydın ise, ilk adımın bu yarışmadan geçtiğini söylerken, okulun en iyilerini seçtikten sonra, hedeflerinin her yıl Yamanlar Koleji'nin düzenlediği SEPTO (Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatları) olimpiyatlarına katılmak olduğunu belirtti. Her öğrencinin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneğe sahip olduğu, kendilerine düşen görevin ise bu yeteneği ortaya çıkarmak olduğunu, bunun en güzel örneğini ise öğrencilerin harika bir kaligrafi sanatçısı adayı olduğunu görerek anladığını ekledi. Yarışmada ilk üçe girenlere ödül verildi.
(BY-SO-Y)

17.01.2013 13:41:40 TSI

Editör: Wan Haber