Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından, İslam davası uğruna şehit düşenleri anmak ve anlamak amacıyla "Şehadet Gecesi" isimli program düzenlendi.
Siverek İkra-Der tarafından düzenlenen program ile İslam şehitleri hayırla yad edildi. Programa yoğun katılım olunca salon tıka basa doldu. Kurulan ses sistemi ile konuşmalar diğer odalardaki davetlilere ulaştırıldı.
Program, Mehmet Sımak tarafından okunan Kur'anı Kerim ile başlamasının ardından Siverek İkra İlahi Grubu tarafından Şehadet ile ilgili okunan marşlarla devam etti.
Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman, İslam'da Şehadetin önemine vurgu yaparak, Kelime-i Şehadeti anlamadan şehidi anlamanın mümkün olmayacağını belirtti. Konuşmasında Asr-ı Saadet döneminde sahabelerin yaşadığı Şehadet aşkından örnekler veren Yaman, günümüz coğrafyasındaki şehitlerinde asrı saadet dönemindeki şehitleri aratmadığına vurgu yaptı.Program yapılan dualarla sona erdi.
(BY-AŞ-Y)

18.02.2013 16:41:51 TSI

Editör: Wan Haber