Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 40 yıldır güvercin besleyen Mehmet Emin Demir adlı vatandaşın, 73 adet güvercini çalındı.
Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan petrol istasyonunda güvercinlerinin çalındığını fark eden Mehmet Emin Demir, polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, toplam 15 bin lira değerindeki 73 güvercinin çalındığını tespit etti. 40 yıldır güvercin beslediğini ve çalınan güvercinlerinin bir an önce bulunmasını isteyen Demir, yetkililerden yardım istediğini söyledi.
Çalınan güvercinlerin yaklaşık 35 yavrusu bulunduğunu belirten Demir, anneleri olmayınca yavruların ölmeye başladığını dile getirdi.

"ÇOCUKLARIMDAN DAHA DEĞERLİ"
"40 yıldır güvercin besliyorum. Bunlar çocuklarımdan daha değerli, benim çocuğumu götürseler bu kadar üzülmezdim" diyen Demir, şöyle konuştu:
"Gittim kuşlara verdim parayı. Hatta geçen hafta Mardin'e gittim bir çift aldım bin 180 TL'ye, daha parasını bile veremedim. Bir taneyi 800 dolara aldım. Kuşları, Suriye'den Kuveyt'ten, Musul'dan şoför arkadaşlar arabaları ile getiriyorlar bana. Bu olay polise gidince 'kuş değil mi' deyip kapatıyor. Çalınan kuşları şimdi satsak 15 bin lira eder. Bir sürü emek verdim. Elimle mama yapıp, yeni doğmuş bebek gibi veriyorum."
(BY-SO-Y)

11.02.2013 16:04:03 TSI

Editör: Wan Haber