Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş çeşitli programlarda gazetecilerle bir araya geldi.

KAYMAKAM HAMZA ERKAL BASINLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir otelin kahvaltı salonunda bir araya geldi. Erkal, burada gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle konuştu: " Biz nasıl bir kamu hizmeti yapmaya gayret ediyorsak, gazetecilerin de yaptığı bir kamu hizmetidir. Ben kendi görevim ile sizin görevi çok farklı görmüyorum. Aradaki fark ben yetki kullanıyorum; siz yapılmayan işleri eleştiriyorsunuz, yapılanları da kamuoyu ile paylaşıyorsunuz."
Yapılan kahvaltının ardından Erkal, 58 yıllık gazeteci Mehmet Göyüç'e Siverek için yaptığı hizmetlerden dolayı çiçek hediye ederek, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazeteciler adına söz alan gazeteci Şükrü Dolaş ise kaymakama çiçek vererek İdareciler Günü'nü kutladı.

SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI BUCAK, YEMEKTE GAZETECİLERLE BULUŞTU
Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan gazeteciler onuruna Siverek Belediye Sosyal Tesisleri'nde yemek verdi. Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, zor koşullar altında görev yapan basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Yemekte gazetecilerin sorularını yanıtlayan belediye başkanı, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca çocuklar için müjde veren Bucak, lunapark çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

CHP İL BAŞKANI GAZETECİLERLE BULUŞTU
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Avukat Ferhat Karataş, Siverek'te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Yaptığı çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Karataş, kendi memleketi olması münasebetiyle Siverek sorunlarını yakından takip ettiğini belirterek, Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasının sonuçları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Bir gazetecinin, Siverek'in il yapılması konusunda CHP'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifi hakkındaki soruya Karataş, "Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, Siverek'in il olma umutlarının biteceğini bildiğimizden, CHP olarak Siverek'in il olması hakkında meclise kanun teklifi sunduk. Maalesef tasarıya kimse destek vermedi" dedi
(BY-SO-Y)

10.01.2013 17:09:30 TSI

Editör: Wan Haber