Sivas'ta resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına haiz gazeteler birleşti. Uzun süren görüşmelerin ardından varılan mutabakatla Sivas basın hayatında yeni bir dönem başladı. Sivas'ta günlük yayın yapan gazetelerin birleştirilmesi amacı ile başlatılan çalışmalar bugün itibariyle nihayete ulaştı ve yerel gazeteler birleşerek 3 gazete çatısı altında toplandı.
Bünyesinde Demokrat, Sivas Cumhuriyet, Sivas Olay ve Memleket Sivas gazetelerini bulunduran Sivas Medya Center(SMC) grubu, Anadolu Gazetesini de bünyesine kattı. SMC Grubu birleşme kararı çerçevesinde yeni dönemde gazete sayısını bire indirerek yoluna Memleket Sivas Gazetesi ile devam etme kararı aldı. Bu grubun dışında yayınını sürdüren Yeniülke, Gazete Sivas, Hadiselerle Hakikat, Hürdoğan, Pusula Haber, Sivas'ın Sesi, Sivas Postası, İzci ve Sivas Times gazeteleri de kendi aralarında yaptıkları ortak çalışma sonucu Sivas Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. altında birleşti. Grubun yayın hayatına resmi ilan alarak devam edecek gazeteleri Sivas'ın Sesi ve Hadiselerle Hakikat Gazetesi olarak belirlendi. Sivas'ta güçbirliği yapan gazeteler, birlikteliklerini pazartesi günü BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş'ın katılımıyla kutlayacak.
Basın İlan Kurumu(BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, uzun ve yorucu bir sürecin ardından yerel gazetelerin birleşme kararını hayata geçirdiklerini belirtti. Bu sürece katkı sağlayan tüm gazete sahiplerine teşekkür eden Yüksel, "Sivas'ta birleşme olmaz algısını bugün itibariyle kırdık. Zor ama tatlı ve heyecanlı bir süreç geçirdik. Tüm gazete sahipleri belirli oranlarda fedakârlık yaparak bu birleşmeye katkı sağladı. Kurum olarak sürekli yanlarında olduk ve paratoner görevi üstlendik. Bundan sonra Sivas'ta daha kaliteli bir yayıncılık yapılacağına inanıyorum." dedi.
Yüksel, BİK olarak Sivas'a gelirken 'Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz' sloganını söylerken kastedilen projelerden bir tanesinin de gazete birleşmeleri olduğunu anlattı. Sivas'ta Eylül ayında faaliyete başladıklarını hatırlatan Yüksel, birleşme gerçekleşmemiş olsa 1 yıllık geçiş sürecinin sonundaki denetlemede gazetelerin çok ciddi sorunlar yaşayabileceğine vurgu yaptı. Hem kurum hem de gazete sahipleri olarak bu gerçeği gördükleri için kısa sürede birleşme kararının alındığını kaydeden Yüksel, "Sivas'ta başlayan bu projenin fazla sayıda gazete bulunan diğer illere de örnek olacağını düşünüyorum. İşbirliği, güçbirliğinin zor ama imkânsız olmadığını herkese gösterdik. Bu oluşum sırasında kimse hissi davranmayarak gerçekler doğrultusunda hareket etti. Bu yeni dönemin Sivas ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Birleşme kararının Sivas açısından faydalı olduğunu belirten Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal ise, "Uzun süren bir çabanın ardından uğraşlarımız sonuç verdi. Arkadaşlarımızın da son derece anlayışlı yaklaşımlarıyla, bu olayı Türkiye'ye örnek olacak bir şekilde çözmüş olduk. Bu aşamada, öncelikle BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay'a, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş'a ve Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel'in şahsında tüm kurum çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.
Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ise birleşme kararının Sivas açısından hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, "Gazete ve gazetecilik açısından birleşme kararı çok olumlu. Basın İlan Kurumu'nun öncülüğünde oluşturulan bu çalışmayla gazetelerin profesyonelleşme ve teknolojiyi daha etkin kullanma konusunda adım atacakları inancındayım. Gerçekten bu yeni oluşumla birlikte gazeteler, Sivas'ın özlediği, arzuladığı yayın politikası ile yayın hayatına devam edebilirler. Bu düşünce içerisinde tüm gazetelere yeni dönemde başarılar diliyorum." dedi.
(UY-AÖ-Y)

14.02.2013 11:11:11 TSI

Editör: Wan Haber