Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında Sivas'taki okullarda süt dağıtımına başlandı.
Her hafta Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri dağıtılacak olan sütten binlerce öğrenciler yararlanacak. Proje kapsamında Gaziosmanpaşa İlkokulu'nda dağıtım töreni düzenlendi.
Törende konuşan Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Okul sütlerinin dağıtımıyla alakalı, ilimiz genelinde ülkemizde olduğu gibi ana sınıfı öğrencileri ve ilkokul 1, 2, 3, 4 sınıfındaki öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirilecek. Dağıtım birçok okulumuzda bugün itibariyle başlayacak, dağıtım firması dün itibariyle dağıtımlarına başladı, çocuklarımız pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtımı yapılacak" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür İhsan Arslan ise "Kamuoyunda yanlış bir bilgilendirme var onunla ilgili benim de söyleyeceklerim olacak, süt fazlasını çocuklara içirmiyoruz. Süt fazlasıyla ilgili regulasyon desteği var bakanlığımızın. Fazla sütleri piyasadan çekip süt tozu yapıyoruz, bu tamamen çocukların sağlıklı gelişmesi için yapılmış bir çalışma ve bir çocuğun günlük ihtiyacı iki bardak süttür, bir bardağını biz karşılamış oluyoruz" diye konuştu.
İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise "Biliyorsunuz süt çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişiminde çok önemli bir protein kaynağı. O yüzden çocukluk çağında böyle bir uygulamayla önemli bir adım atılmış, durumda. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında biliyorsunuz bir takım, istenmeyen olaylar olmuştu, aslında bu biraz abartılmıştı. Bu sene bu konuda daha dikkatli davranıyoruz, çocuklarımız kesinlikle bozuk süte maruz kalmayacak" dedi.
Dağıtım törenine katılan protokol öğrencilerle beraber süt içti. Ailesinin izin vermediği ve süte alerjisi olan öğrencilere süt verilmedi.
(UY-ZB-Y)

20.02.2013 13:33:04 TSI

Editör: Wan Haber