Sivas'ta gece başlayan kar yağışı, kentte etkili olmaya devam ediyor.
Güne karla uyanan vatandaşlar, beyaz örtüyü fırsat bilerek kar topu oynayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Kent merkezinde belediye ekipleri, karayolları ekipleri ve köy yollarında da İl Özel İdaresi ekipleri ulaşımın aksamaması için kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının sürmesi halinde köy yollarının kapanabileceğini kaydettiler.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, kar yağışının ardından sokaklara çıkarak çalışmaları yerinde denetledi. Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce aralıksız yürütülen karla mücadele çalışmalarına Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Kar ve Buzlanmayla Mücadele ekiplerinin çalışmalarını denetlemek ve bilgi almak için İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi, Kümbet Mahallesi, Tuzlugöl Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Mevlana Mahallesi ve Özel İdare Kavşağı'na gelen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sokaktaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Ürgüp, kar temizleme çalışmalarını belediye başkan yardımcıları, Fen İşleri Müdürü Ali Zorlu, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Mecit ve birim müdürleriyle birlikte takip etti.
Tuzlugöl mahallesi, Kümbet mahallesi, Buhara caddesinde tuzlama ve yol açma çalışması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini ziyaret eden Ürgüp, ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, "Kar berekettir, hayırdır, bolluktur. Bunun yanı sıra şehir hayatının mücadele edilmediği takdirde halkın hayatını zorlaştırmaktadır. Bu manada karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Sabah 06.00'dan itibaren ekiplerimiz dışarıdalar, bir yandan tuzlama faaliyetleri, bir yandan kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Sabah'ın ilk saatlerinden itibaren karla mücadele ekiplerinin başındayım inşallah kaza bela olmadan bir sıkıntı olmadan kar temizleme çalışmalarını devam ettiriyoruz. Şu an şehir merkezimizde kapalı bir yolumuz yok" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, vatandaşların herhangi bir durumda 444 58 44nolu belediye hattını günün 24 saati arayabileceklerini de sözlerine ekledi.
(TB-ZB-Y)

05.01.2013 15:57:37 TSI

Editör: Wan Haber