Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hakemin yanlış bir kararı ile rakibin gol attığını ve kupada elendikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Maçın ardından basın toplantısına katılan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, rakibin 10 kişi kalmasıyla maça daha iyi yüklendiklerini belirterek, "Bana göre bu kupa kuralarından en zor kura buydu. Bizim çok eksiklerimiz vardı ve o şekilde buraya geldik. Rakip 10 kişi kalınca iki üç tane net pozisyon yakaladık ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. Zor bir maç oldu bütün eksikliklerimize rağmen kazandığımız için mutluyuz. Gaziantepspor'da 10 kişi kalmasına men çok iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum ve ligde başarılar diliyorum" dedi.
Sivasspor'un file bekçisi Milan Borjan, zorlu bir müsabakadan tur atladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Çok ağır bir maç oynadık. Gaziantepspor çok iyi bir takım ve savunmasını çok iyi yapıyor. Bir kişi eksilmeleriyle daha iyi oynamaya başladık. Şimdi Kardemir D.Ç. Karabükspor maçına konsantre olmaya çalışacağız" dedi.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçtan sonra pozisyonları izlediğini belirterek, "Yediğimiz golde Şenol ve rakibin mücadelesi sırasında hakemin kaldırdığı bayrağın ardından yediğimiz bir gol var. 10 kişi oynuyoruz böyle ağır bir zeminde, hem fiziksel olarak hem de 16 günde 4.'cü maçımıza çıktık. İyide mücadele ettik ve gol gelene kadar. Yediğimiz gol tartışılır çünkü önceki faulü bize mi? onlara mı? vermesi gerekir tartışılır. Cenk'in ceza sahası içinde ki pozisyonunda rakibin eli vardı ama bu pozisyonda penaltı verilmedi. Sonuç olarak böyle ağır bir sahada futbolcularımız iyi mücadele etti. 10 kişi kalmasaydık galip gelebileceğimiz bir maçtı. Nihayetinde elendik ve futbolcularımızın alın teri var. İnşallah hakemler umarım bu maçtan bir ders çıkarırlar" dedi.
10 kişi kalmalarına rağmen rakibin etkili olamadığını da hatırlatan Karaman, "10 kişi kalmamış olsaydık daha farklı olabilirdi. Ataklarda onlarla ortak durumda olduğumuza inanıyorum. Maç bitiminde taraftarlarda futbolcuların iyi olduğu göstererek takımını alkışladı. Öte yandan Elazığspor gibi kritik bir maç öncesi iki kırmızı kart iyi olmadı. Kupada da iddialıydık ama elendik. Elenmeyi bırak iki tane eksiğimiz oldu. Bu hafta ligde oynayacağımız Elazığ maçını almak zorundayız" diye konuştu.
Sivassporlu Alican, zor bir maça çıktıklarını belirterek, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Ama galip geldik ve Gaziantepspor'u da 10 kişi kalmalarına rağmen verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Galip geldiğimiz için mutluyuz" dedi.
Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, 10 kişi kaldıktan sonra defans yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Öncelikle maçın zor geçtiğini belirtmek istiyorum. 10 kişi kalınca işimiz daha zorlaştı. Sürekli defans yapmak zorunda kaldık. Sivasspor 1-0 öne geçti ve sürekli kapanmak zorunda kaldık. Turu geçmek istiyorduk ama olmadı. Eğer 11-11 olsaydık daha farklı olabilirdi. 3 gün sonra oynayacağımız lig maçı var. Çok zor bir müsabaka bekliyor bizi. İyi dinlenip orada iyi mücadele etmek zorundayız. Hakemlerin verdiği kararlar etkiledi ve biraz daha dikkatli olmalılar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Gaziantepsporlu Şenol, 10 kişi kalmalarına rağmen iyi oynadıklarını belirterek, "Kupa bizim için önemliydi. Bugün Sivasspor'u yenmek istiyorduk. 10 kişi olmamıza rağmen galibiyeti kaçırdık. Verilmeyen bir penaltımız vardı. Önümüzde sadece lig var ve ligde istediğimiz yerde bitireceğiz" dedi.
(MDC-HD-MFS-MFS-S)

11.12.2012 19:07:57 TSI

Editör: Wan Haber