Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasından kendi sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Galatasaray'dan transfer edilen Sercan Yıldırım'da yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.
Kulüp tesislerinde toplanan futbolcular, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, düz koşunun ardından ısınma hareketleri ile antrenmana devam etti. Futbolcular daha sonra topla birlikte çalışmalar yaptı. Galatasaray'dan sezon sonuna kadar kiralanan Sercan Yıldırım'da yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.
Sercan Yıldırım'ın transferini değerlendiren teknik direktör Rıza Çalımbay, "Transfere bizim ihtiyacımız vardı. Bunu daha erken yapabilseydik Antep maçında daha hazır bir şekilde oynayabilirdi. Bizi sevindiren şey ise hazır bir oyuncu aldık. Yeni kamptan geldiler. Dün Galatasaray ile antrenmandaydı, bugün bizimle antrenmanda. Ben, futbolcu olarak Sivasspor'a çok şey vereceğine inanıyorum. Çünkü çok kaliteli bir oyuncu, kendini ispat etmiş bir oyuncu. Kendisi de susadığını, futbol oynamak istediğini, kendisi için en ideal yerin burası olduğunu söyledi. İnşallah, bize çok büyük faydası olacak, yürekten inanıyorum" dedi.
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Çalımbay, "Tabi ki başka transferler de olacak, şuanda görüşmelerimiz var. Bugün neticelenirse Polonyalı bir arkadaşımız daha var. Onunla da konuşuluyor. O da neticelenirse bir tane daha yapmış olacağız. O da forvet. Çünkü bizim alternatifli kadro kurmamız gerekiyor. Alternatif kadromuz olursa kupada da ligde de gidebiliriz. Yeni transferlerin gelmesi de mevcut arkadaşların performansının artmasına neden olacaktır. O yüzden çok iyi bir rekabet olacaktır takımda. Sezonun ilk yarısında çok sıkıntı yaşadık, ikinci yarısında aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Çalımbay, yeni transfer Sercan Yıldırım'ın yarınki Gaziantepspor maçında oynamayacağını da sözlerine ekledi.
(TB-AÖ-BH-S)

18.01.2013 15:54:15 TSI

Editör: Wan Haber