Sivasspor, ligin ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor.
01 Ocak tarihinde Antalya'da toplanan ve kampa giren Sivasspor, babasının rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da olan teknik direktör Rıza Çalımbay olmadığı için yardımcı antrenör Bülent Albayrak yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.
İlk yarıyı 22 puanla 10. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk 8 takım arasına kalarak yarışa devam eden Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de geçen seneki yerini muhafaza etmeyi hedefliyor.
Yarından itibaren teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yönetiminde hazırlıklarını devam ettirecek olan kırmızı-beyazlı ekip, 10 Ocak tarihine kadar Antalya'da kalacak ve üç hazırlık maçı yapacak. Takım, ilk hazırlık maçını 6 Ocak tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacak. Antalya'daki çalışmalarının hem kondisyon hem de taktik ağırlıklı olduğunu söyleyen yardımcı antrenör Bülent Albayrak, kamp dönemi sonuna kadar dört yeni ismin takıma katılacağını, bunların orta saha ve forvet ağırlıklı olduğunu söyledi.
Kamp döneminin hemen ardından kendilerini çok ağır bir temponun beklediğini anlatan Albayrak, "Üç hazırlık maçımız olacak. Bunlardan bir tanesi belli. Diğer iki takım kesinleşmedi. 13 ünde kupa maçı, peşinden ikinci kupa maçı, lig maçı derken iki haftalık dönemde 6 maç oynamak durumundayız, bu yüzden yükü bütün oyunculara eşit dağıtmak zorundayız. Kamp sonunda yapacağımız yeni transferlerle birlikte herkes hazır durumda lige başlarız" dedi.
Ziraat Türkiye Kupası'nın Avrupa'ya giden en kestirme yol olduğunu söyleyen Bülent Albayrak, "Hedefimiz kupayı kazanmak, 8 takım arasında biz de iddialıyız. İçerideki maçlarımızı kazanıp dışarıdan da biraz puan getirirsek, inşallah yarı finale kalacağız. Sonrasına da bakacağız. Ligde de geçen yıl biz ligi normalde 5. sırada tamamladık ancak ikili averaj sebebiyle 7. sırada bitirmiştik. Bu seneki hedefimiz de yine oralarda kalmak. İyi futbolcular, iyi bir yönetim ve çok tecrübeli iyi bir hocamız var, hedeflerimize ulaşamamak için bir engelimiz yok" şeklinde konuştu.
(CE-BH-S)

03.01.2013 15:34:04 TSI

Editör: Wan Haber