Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda konuk ettiği 1461 Trabzon'u 2-1 mağlup eden Sivasspor, grupta avantajlı konuma geçti.
Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, grupta matematiksel olarak zayıfladıklarını ifade ederek, "Müsabakaya gelmeden önce matematiksel olarak olayın içerisinde geldik. Ancak şuanda biraz zayıfladık. Ancak, müsabakanın başından sonuna kadar kora kor mücadelenin içerisinde olacaktık ve öyle de oldu. Sivasspor'un yapmış olduğu baskıyı müsabakanın büyük bölümünde ortadan kaldırdık. 2 pozisyonda etkisiz kalmamız rakibin 2 gol atmasına neden oldu. Kaybetmiş gibi gözükebiliriz ancak bunu pozitif anlamda kendi yararımıza değerlendirerek kazançlı çıkacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
1461 Trabzonlu futbolcu Gökhan, "İyi bir mücadele oldu, sahada iyi mücadele ettik. 3 puan için geldik ama olmadı. Kupaya renk kattığımızı düşünüyorum" dedi.
Bir diğer 1461 Trabzonlu oyuncu Sıddık ise iyi mücadele ettiklerini kaydederek, "TFF birinci ligden gruplara bir tek biz kaldık. Bütün maçlarda 90. Dakikaya kadar mücadele ettik. Bugün de iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ama olmadı, artık lige bakacağız" ifadelerini kullandı.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hem ligde hem kupada ilerlemek istediklerini dile getirerek, "Çok iyi bir mücadele takıma karşı oynadık. Çok iyi oynadık. Bir sürü pozisyonlarımız vardı, bazılarını değerlendirdik, bazılarını değerlendiremedik. Ama önemli olan 3 puanı kazanmaktı. Bizim için önemli olan 2 gün sonra lig maçımızı oynamamız. Bütün takımlar ummadıkları yenilgiler aldılar. Çünkü sadece iyi giden takımlar devre arasını mükemmel şekilde geçirdi, biz fazla çalışamadık. Ama ikisini de götürmek istiyoruz. Bu hafta çok kritik maçımız var. İkisinde de iyi gitmek istiyoruz. Zor olduğunu biliyoruz ama yeni gelen arkadaşlarımız var. Elbirliğiyle inşallah ikisini de götürmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Sivassporlu futbolcu Hayrettin Yerlikaya iyi oynadıklarını ifade ederek, "Bizim için önemli bir maçtı. Bugün oyun kontrolü bizim elimizdeydi, iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Kazanmak istiyorduk, kazandık. Galip geldik, mutluyuz" dedi.
İlk maçında golle tanışan Sivassporlu Hakan, "Benim adıma sevindirici bir olay ilk maçımda golle tanışmak. Attığım golle de belki de üç puan geldi. Gerçekten iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum bugün. Rakibimiz de küçümsenmeyecek bir rakım. Kupada da avantaj yakaladığımızı düşünüyorum, sonuçta ipler bizim elimizde" diye konuştu.
(TB-MFS-MFS-S)

23.01.2013 20:13:08 TSI

Editör: Wan Haber