Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Sivasspor, Fenerbahçe ile Çarşamba günü oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Teknik direktör Rıza Çalımbay gözetiminde gerçekleştirilen idmanda Mersin İdmanyurdu maçında forma giyen oyuncular takımdan ayrı çalışırken, diğer oyuncular ise düz koşu ve taktik ağırlıklı çalıştı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu maçıyla ilgili olarak, "İstediğimiz oyunu oynayamadık ama gole kadar biz iyi gidiyorduk. Yine kötü bir gol yedik. Her zamanki gibi yemememiz gereken bir goldü, kötü bir gol yedik. Sonra bize göre, haksız bir penaltıdan dolayı da 2-0 oldu. İkinci yarıda her türlü riske girdik, elimizdeki kadrodan yararlanabileceğimiz düzeyde. Uğur'un sakatlanması dezavantaj oldu. Çünkü onun yerine orta sahadan bir arkadaşımızı kaydırmak zorunda kaldık. Her türlü aksilik oldu, istediğimiz oyunu da oynayamadık o gollerden sonra. Yediğimiz goller ve istediğimiz şeyleri yapamadığımızdan dolayı hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık" diye konuştu.
Çalımbay, kupada ve ligde oynayacakları Fenerbahçe maçları içinse şunları söyledi:
''Bu iki tane Fenerbahçe maçını çok iyi bir şekilde atlatmalıyız. Önceliğimiz kupamız çünkü kupada iyi bir yere geldik. Fenerbahçe maçı da dönüm maçı, her şey bizim elimizde. İnşallah iyi bir neticeyle bitirirsek orada da yolumuza devam edeceğiz ama hafta sonu oynayacağımız lig maçı da bizim için çok çok önemli. Şimdi mecbur bazılarını dinlendirmek gerekiyor, bazılarını oynatmak gerekiyor. İnşallah bir aksilik çıkmadan, sakatlık çıkmadan iki maçı da atlatacağız"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in istifalarına da değinen Çalımbay, "Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Yani futbol çok enteresandır, istediğin zaman istediğin şeyler iyi gitmez, istediğin hava olmayabilir veya ne kadar uğraşsan da bazen olmuyor. Futbol şansın da bazen yanında olmuyor. İşin açıkçası bir örnek vereyim geçen sene Antalyaspor takımı küme düşüyordu, eğer biz Samsun'u yenmeseydik. Şu anda Antalyaspor takımı üçüncü, dördüncü. Yani orada Mehmet Hoca gönderilseydi, belki bu şey olmayacaktı. Yani bu bir hava meselesi, bazen çok iyi bir hava olur, bazen istedikleriniz olmuyor. Yani bunlar futbolun içinde olan şeyler, önemli olan iyi bir şekilde ayrılmak" ifadelerini kullandı.
Son olarak transfer konusuna değinen Rıza Çalımbay, "Transfere son noktayı koymadık. İşin açıkçası şu seyrettiğimiz oyuncuları alamadık. Sercan ve Arek'i aldık ama Arek'i biz lig maçlarında görebiliyoruz. Mersin maçında oynattık. Sercan geçen maç oynadı. Sercan'la konuştuğumuz zaman son 1.5 yılda bir, iki tane maç dışında maç oynamamış. Arkadaşlarımız hazır değil, zamana ihtiyaçları var. Sercan'ın da Arek'in de. Karar yönetimin, belki bir tane iki tane oyuncu alabilirsek o zaman hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Eğer kupada da yolumuza devam edersek, kesinlikle almamız gerekiyor. Çünkü, ondan sonra daha da zorlaşıyor. İnşallah buradan çıkarsak rakibimiz daha da güçlü bir takım olacak. Daha iyi şekilde motive etmen gerekiyor, motive olman gerekiyor. Daha çok mücadele etmen gerekiyor, daha çok orayı düşünmen gerekiyor. Çünkü final oynayacaksın ondan sonra. Yani inşallah yeni oyuncular alırız diye düşünüyoruz ama tabi karar yönetimin" dedi.
(UY-ZB-EYB-S)

28.01.2013 17:07:43 TSI

Editör: Wan Haber