İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Sivasspor, PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı hazırlık maçını 4-2 kazandı.
Belek'teki Papillon Futbol Center sahalarında oynanan maçta Sivasspor'un gollerini Atıf (dk. 36), Enaramo (dk. 45 ve 86), Erman Kılıç (dk. 55) attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un golleri ise Serdar (dk. 49) ve Ömer'den (dk. 82 penaltı) geldi.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın hemen ardından geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren babasını yanına gitmek üzere Antalya'dan ayrıldı. Babasının rahatsızlığı sebebiyle takımdan bu aralar biraz ayrı kaldığını belirten Çalımbay, "Babamın sağlık durumu iyiye doğru gidiyor. İnşallah daha iyi olacak. Bu aralar takımdan biraz koptuk. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı sürekli gidip geliyoruz" dedi.
Antalya kampının iyi geçtiğini kaydeden Rıza Çalımbay, "Kupa maçlarımız olduğu için devre arası bizim için kısa sürüyor. Bu süreyi de en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Hem transfer yaparak, hem çalışarak. İkinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Çok zorlu geçecek. İlk yarıdaki gibi olmayacak. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Geçen sene ilk 8'de bitirdik. Bu sezon da tek hedefimiz aynı şekilde iyi bir yerde bitirmek" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan da, kamp çalışmalarının verimli geçtiğini belirterek, "Kamp çalışmalarımız güzel bir ortamda devam ediyor. Bugün Süper Lig'in iyi takımlarından biri olan Sivasspor ile hazırlık maçı oynadık. Maçı kaybettik ama bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Eksiklerimizi görmeye çalışıyoruz. Bu maçı kayıp değil kazanç olarak görüyoruz. Oyuncularımızın gayreti bizi ikinci yarı öncesinde umutlandırıyor" şeklinde konuştu.
(EYB-BÇ-S)

06.01.2013 17:54:32 TSI

Editör: Wan Haber