Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Milano Ticaret Odası arasında imzalanan antlaşmayla 'Yenilikçi Sürdürülebilir Kalkınma Yolu ile Sivas Girişimci Topluluğunun Rekabetçiliğinin Desteklenmesi' projesinin startı verildi.
Avrupa Birliği Türkiye Forumu Hibe Programı kapsamında düzenlenen projenin tanıtım toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.Toplantıya, Milano Ticaret Odası-Formaper yetkilileri Olga Nogaeva ve Davide Branco ile projenin yerel paydaşları olan Valilik, Belediye, Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Oran temsilcileri katıldı.
Türkiye ile İtalya arasında düzenlenen 65 proje içerisinde seçilen 21 projeden birisi olan bu proje bir yıl sürecek.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım,"Projenin Türkiye-AB oda geliştirme programlarının, oda ve borsaların hizmet kapasitesinin gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.
Proje, Sivas bölgesinde rekabetçi ve çevreye duyarlı işletmelerin sayısının artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.İş aleminin sürdürülebilir kalkınma sorunlarına karşı farkındalık düzeyinin artırılması ve Türk ve AB odalarının ortaklık ile işbirliğinin güçlendirilmesi de projenin genel amaçları arasında yer alıyor. Proje kapsamında odamızdaki işletmelere ve girişimcilere rekabetçilik, sürdürülebilir kalkınma konusunda bilgi, danışmanlık ve eğitim verecek bir takımın yetiştirilmesi hedefleniyor.
(UY-ZB-Y)

29.01.2013 16:25:37 TSI

Editör: Wan Haber