Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Vergi Komisyonu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenen oda ve borsa seçimleri hakkında bir açıklama yaptı.
Başkan Hastaoğlu açıklamasında, "Bilindiği üzere 2 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan borsamızın organ seçimleri,Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle ertelenmiştir. 2013 yılının Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında tamamlanacak olan borsamız organlarının seçim tarihi ilerleyen zamanda üyelerimize ve kamuoyuna tekrar açıklanacaktır. Seçimlerin ertelenmesi kararının daha demokratik ve katılımcı bir süreç yaşanması için önemli bir adım olduğu kanaatindeyim" dedi.
Özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin uzun süre üzerinde çalıştığı şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırıldığı NACE sistemi sonrasında mesleki komite yapılarında karmaşa ve itirazlar yaşandığını hatırlatan Başkan Hastaoğlu, "Yaşanan bu süreçte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bununla ilgili 18 bin şikâyet gitmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi talebinde bulunulmuş ve Bakanlar kurulunda görüşülerek seçimlerin ertelenmesi kararı alınmıştır" dedi.
(UY-AÖ-Y)

29.01.2013 15:46:24 TSI

Editör: Wan Haber