Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi sağladığı düşük faizli krediler ile Sivas esnafına 36 milyon TL kredi desteği sağladı.
Yeni iş kurmak isteyen, mevcut işini büyütecek olan ve nakit para konusunda sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlara sağladığı düşük faizli krediler ile destek olan kooperatif, 2012 yılında Sivas esnaf ve sanatkârına toplam 36 milyon 70 bin TL kredi kullandırdı.
Düşük faizli kredilerin bankalara ve piyasa koşullarına göre uygun olması ve 3'er aylık dönemler halinde ödenmesi nedeniyle her yıl kredi miktarını bir kat daha artıran kooperatif 2012 yılında kredi miktarını yükselterek 36 milyon 070 bin TL'ye ulaştı.
Kooperatifin faaliyetleri ve esnaflara sağladığı kredi desteği ile ilgili açıklamada bulunan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, "Kooperatifimiz tarafından esnaf ve sanatkârlarımıza kullandırdığımız düşük faizli krediler hem piyasa şartlarına hem de bankaların vermiş olduğu kredilere göre cazip olması nedeniyle esnaf ve sanatkârlarımız büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıla oranla sağladığımız kredi desteğinden yararlanmak için müracaat eden esnaflarımızın sayısı yüzde 100 oranında arttı. Biz kriz dönemleri de dahil olmak üzere her zaman Sivaslı esnaf ve sanatkarımıza kredi kapılarını sonuna kadar açarak kredi desteğimizi sürdürdük. Kooperatifimizin esnafımıza verdiği 36 milyon 070 bin TL'lik kredi ile Sivas'ta sıcak para girişini de sağlayarak esnaf ve sanatkârımızın zor günlerinde dertlerine derman olduk. 2013 yılında da düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârımızı kooperatifimize bekliyoruz" diye konuştu.
(UY-ZB-Y)

07.02.2013 16:44:08 TSI

Editör: Wan Haber