Sivas Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 59. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi konferans salonunda yapılan genel kurulda divan başkanlığını İmranlı Belediye Başkanı ve İmranlı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Dursun Yurttaş yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil tarafından üyelere bilgiler aktarıldı.
2012 yılı sonu itibariyle kullandırılan finansman miktarının 36 milyon 070 bin TL'ye ulaştığını belirten Demirgil, "2012 yılı esnaf ve sanatkârlar açısından zor ve sıkıntılı geçmiştir. Dünya genelinde yaşanan küresel krize yenik düşen birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Biz esnafımızın bu zor döneminde de yanında olduk. Esnafımıza sağladığımız düşük faizli krediler ile destek olarak nakit sıkıntısını çözdük. Kredilerde faiz oranlarımızın tek haneli rakamlara düşmesi sonrasında kredilere olan talep daha da artırmıştır. Bankalara oranla daha avantajlı olan kredilerimizden yararlanmak isteyen tüm esnaflarımızın yanındayız" dedi.
Dünya genelinde yaşanan krizlere rağmen kooperatiflerin üyelerine kredi desteğini artırarak sürdürdüğünü söyleyen Demirgil, "Kredilerde üst limitimiz 100 bin TL'den 125 bin TL'ye kadar yükselmiştir. İşlerini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımız da güçbirliği yaparak büyük işletmelerle rekaber edebilirler. Bu anlamda da biz esnaflarımıza destek olacağız. 2012 yılında 397 ortağımıza 36 milyon 070 bin 261 TL kredi kullandırdık. Ortak sayımız ise 5425'e ulaştı. 2013 yılında bu sayıyı ve miktarı artırmayı hedefliyoruz.' dedi.
Daha sonra yönetim, denetim faaliyet raporları ile denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ibra edildi. Yapılan seçimle yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Bölge Birliği temsilcileri seçildi. 2013 yılı tahmini bütçesi okunarak, müzakere ve kabulünün ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına Yüksel Demirgil yeniden seçilirken yönetim kurulu asil üyeliklerine Yüksel Demirgil, Beşir Köksal, Mustafa Toy, Erol Çelik ve Hakkı Demirgil, denetim kurulu asil üyeliklerine Ali Kılıç ve Yalçın Korkmazgil, Bölge Birliği delegeliklerine ise Yüksel Demirgil, Beşir Köksal, Mustafa Toy, Erol Çelik ve Hakkı Demirgil seçildi.
(UY-ZB-Y)

14.02.2013 15:34:20 TSI

Editör: Wan Haber