Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, beraberinde başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Sivas'ta kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı ve buzlanmaya karşı görev yapacak 380 personelle öğlen yemeğinde bir araya geldi.
Paşafabrikası Kütükev'de düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kış mevsiminin Sivas'ta çok ağır şartlar oluşturduğunu belirterek belediye olarak hazırlıkları tamamladıklarını ve belediye personelinin de kışla mücadelede halkla el ele vermesi gerektiğini vurguladı. Ürgüp, "Şu anda kış çok sert geçmiyor, Cenab-ı Allah'ın tabi ki lütfu, rahmeti bunlar. Her zaman böyle olacak değil. Sivas'ın hali bellidir. Karla da mücadele etmek gerekecek. 300 binin üzerinde insanımız karla muhatap olacak, yağmurla muhatap olacak. El birliğimiz, gönül birliğimiz şarttır. "Geçen yıl son 50 yılda görülmeyen bir kış yaşadık. Kar çok boldu, rahmet çok boldu. Arkadaşlarımız hakikaten iyi mücadele ettiler. Mücadele için araç gereçte çok önemlidir. Şükürler olsun belediye yönetimi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren bunun en canlı şahitleri sizlersiniz ki, iş makineleri, kamyonlar, diğer ihtiyaç duyulan 4x4 araçlarla ilgili çalışmaları ciddi manada sürdürdük. Bugüne kadar 150'ye yakın belediye araçlarını temin ettik. Şoförlerini, operatörlerini, ustalarını, kullanıcılarını kendi bünyemizden tedarik ederek bir devlet disiplini içerisinde bu görevleri sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Şimdi psikoloji çok önemlidir. Mücadelenin şekli çok önemlidir. Mücadeleyi ciddi yapıyorsunuz, gece sabahlara kadar ciddi mücadele içindesiniz. Bundan sonraki süreçte mücadeleyi daha canlı daha hareketli yapmak durumundayız." dedi.
Belediye personeli arasında hiçbir zaman hiçbir şekilde ayrım yapmadığını söyleyen Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Değerli kardeşlerim! 3,5 yılı birlikte geçirdik. Bu zaman içerisinde ben hepinizi belediyemizin bir çalışanı olarak görmedim, hepinizi bir kardeş gibi gördüm. Eski çalışan yeni çalışan diye bir ayrım içerisine girmedim, siyasi bir ayrım içerisine hiç girmedim, inanç ayrımı içersine de girmedim. İçimizde bizler gibi düşünmeyen farklı dinin mensupları olmuş olsa bile onlara da bakışımın aynı olduğunu biliyorsunuz. Bunu her şekilde her yerde rahatlıkla ortaya koyuyorum."
(TB-SK)

29.12.2012 15:22:02 TSI

Editör: Wan Haber