Sivas'ta yerel gazeteler birleşerek 15 olan gazete sayısı 3'e düştü. Birleşme Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetler Müdürü İbrahim Delibaş'ın katılımıyla pasta kesilerek kutlandı.
Sivas'ta resmi ilan ve reklam ilan haklarına sahip gazeteler birleşti. Uzun süren görüşmelerin ardından varılan mutabakatla Sivas basın hayatında yeni bir dönem başladı. Sivas'ta günlük gazetelerin birleştirilmesi amacı ile başlatılan çalışmalar nihayete erdi.
Bugün Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerde Sivas Basın İlan Kurumu'nun organizesinde Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetler Müdürü İbrahim Delibaş'ında katılımıyla bir toplantı düzenledi.
Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdür Mehmet Atalay telefonla bağlanarak gazetelerin birleşme kararırın hayırlı olmasını diledi.
Toplantıya katılan Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetle Müdürü İbrahim Delibaş yaptığı açıklamada,"Göreve başladığından beri Sivas müdürümüz ve gazete sahipleri büyük çaba harcadı, 15 gazetenin olması Sivas ekonomisinde pek ilerleyemezdi, bizde birlik olup birleşme kararı aldık emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal ise,"Bu günden itibaren takvim başka türlü işlemeye başladı, ilanları birleştirdik, gazete sayılarını düşürmemiz gerekti. Çünkü herkes birden batacaktı" dedi.
Basın ilan Kurumu Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ise, "Gazetelerin birleşmesi çok zor oldu ama başardık biz gazetelerin birleşmesine evlilik dedik kız evi de naz etti oğlan evi de fakat bu zorlu dönemeçte emeği geçen arkadaşlarımız oldu hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gazetelerin birleşmesi pasta kesilerek kutlandı.
(UY-AÖ-Y)

18.02.2013 17:04:07 TSI

Editör: Wan Haber