ŞİŞLİ Belediyesi binasına silahla gelen 24 yaşındaki Akın A., girişteki güvenlik görevlisini rehin aldı. Belediye binasında endişe ve paniğe neden olan silahlı kişi, olay yerine gelen müzakereci polisler tarafından kısa sürede ikna edilerek teslim oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşmek istediğini belirten silahlı kişi, gözaltına alındı. 
 
Esentepe’deki Şişli Belediyesi Binası’na saat 17.00 sıralarında silahıyla gelen Akın A., bir anlık dikkatsizliğinden yararlandığı güvenlik görevlisini rehin aldı. Silahını güvenlik gürevlisinin başına dayıyan Akın A., "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül buraya gelmeden bu adamı bırakmayacağım” diye tehditler savurmaya başladı. Çevredekiler panik ve endişe içinde olay yerinden kaçışırken, ihbar üzerine polis alarma geçti. Polis bina çevresinde güvenlik kordonu oluşttururken Özel Harekat ekibi ile rehine müzekaresinde eğitimli polisler de olay yerine geldi. Müzakereci polislerin yaklaşık 30 dakika süren çabaları sonucu ikna olan Akın A., eylemine son vererek silahıyla birlikte teslim oldu. 
 
Sağlık kontrolundan geçirilmek üzere Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Akın A., burada basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Akın A., sağlık kontrolundan sonra gözaltına alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Bu sırada rehine alınan güvenlik görevlisi de ifade vermek üzere Emniyet'e geldi. Zanlının ifadesinin alınmasından sonra yarın (Salı) adliyeye sevk edileceği belirtildi. 
 
BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI 
 
Şişli Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında, belediyenin önünde istenmeyen bir olay olduğunu belirterek, şu açıklama yapıldı: 
 
"Öğrendiğimize göre adı Akın A. olan şahıs elinde silahla kapımızın önündeki güvenlik görevlisini rehin almıştır. İlgili şahıs güvenlik güçlerinin olay yerinden gelmesinden kısa bir süre sonra silahını bırakarak teslim olmuştur. Kişinin Şişli Belediyesiyle hiçbir ilgisi ve ilişkisi bulunmamaktadır. Şahıs Şişli’de ikamet etmemektedir." (DHA)
Editör: Wan Haber