Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç, Şişecam fabrikası bahçesinde eylem yapan işçileri ziyaret etti. Karakoç, "Haklısınız ve mutlaka kazanacaksınız" dedi.
Anadolu Cam Sanayii, Topkapı'da 43 yıldır üretim yapan Şişecam Fabrikası'nı 31 Aralık 2012 itibarıyla kapatıp üretimi Eskişehir fabrikasına taşıma kararı alınca 575 işçi yeni yıla işsiz girmişti. Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlarından Erdem Karakoç ve beraberindeki heyet, Şişecam fabrikası bahçesinde eylem yapan işçileri ziyaret etti.
Ziyarette bir açıklama yapan Karakoç, "Şişecam işçisinin hak arayışında yanında olduğumuzu ifade etmek için belirtmek için günlük gelip gidiyoruz. Bu akşam da Kocaeli'ndeydim. Bizim Kocaeli İl Başkanımızİstanbul'a kar yağıyordeyince eyvah dedim, işçilerin başına yağıyordur diye çektim buraya geldim. Ama kar yağmasa da geleceğiz. Bu arkadaşlarımızın aileleriyle verdikleri şerefli ekmek mücadelesini her onurlu Türk vatandaşı desteklemek zorundadır" diye konuştu.

"HAKLISINIZ VE MUTLAKA KAZANACAKSINIZ"
Sorunun çözüme kavuşacağına inandığını belirten Karakoç, "Biz de vicdan sahibi bir vatandaş olarak, bir insan olarak, bu arkadaşlarımızın haklı mücadelelerinde yanındayız. Biz çok kısa sürede bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Kârda olan bu fabrika, bu ürünlerin sahibi, bu emeği ortaya koyup bu fabrikayı ayakta tutan kesimin haklarını koruyacak derken iş gittikçe uzuyor. Uzayınca da arkadaşların morali bozuluyor. Haklısınız ve mutlaka kazanacaksınız" diye konuştu. Karaca, işçilerle bir süre sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.
(AS-AS-OK-Y)

05.01.2013 00:50:26 TSI

Editör: Wan Haber