Siirt'in Şirvan ilçesinde yapılması düşünülen endüstri meslek lisesi için Siirt Valisi Ahmet Aydın ile Park Elektrik Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Ali Coşkun 3 milyon liralık protokolü imzaladı.
Valilik makamında gerçekleşen protokol törenine Vali Ahmet Aydın, Park Elektrik Anonim Şirketi adına Ali Coşkun Duyak, İbrahim Saraçoğlu ve Şirvan Kaymakamı Zafer Öz, katıldı. Valilik makamında gerçekleşen protokol töreninde konuşan Vali Ahmet Aydın, "Park Elektrik Anonim Şirketi tarafından ilk etapta 3 milyonluk eğitim desteği ile Şirvan ilçemizde 16 derslikli endüstri meslek lisesinin yapılması, bölgemizde gelişen enerji sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması konusunda, büyük bir eksiği giderecektir" dedi. Siirt'in son yıllarda eğitim alanında yakaladığı başarılara da vurgu yapan Vali Aydın, "Bu önemli eğitim yatırımının diğer hayırsever iş adamlarına örnek olması temenni ediyorum. Park Elektrik Anonim Şirketi'nin eğitime gösterdikleri duyarlılıklarından ve desteklerinden dolayı, Ciner Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in şahsında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Eğitimin önemine vurgu yapan Enerji ve Madencilik Başkan Yardımcısı Ali Coşkun Duyak ise, "Park Elektrik Anonim Şirketi eğitime destek kapsamında, bir çok yatırımı hayata geçirmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biride Şirvan ilçemize yapılacak olan endüstri meslek lisesi olacaktır. Bu anlamda, Park Elektrik Anonim Şirketi'nin eğitime olan desteği ve yatırımları devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Şirvan Kaymakamı Zafer Öz ise, "Valimiz Ahmet Aydın'ın himayelerinde, yapmış olduğumuz çalışmalar, bugün mutlu son ile neticelendi. Şirvan ilçemizin ihtiyacı olan böyle anlamlı bir eğitim yatırımının yapılmasına destek veren, Valimiz Ahmet Aydın'a, Park Elektrik Anonim Şirketi'nin çok kıymetli yöneticilerine şahsım ve Şirvan halkı adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

16.01.2013 16:10:14 TSI

Editör: Wan Haber