Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde riskli bir ameliyat başarıyla sonuçlandırıldı. 47 yaşındaki bir hastanın omurilik içerisinde tespit edilen tümörü başarılı bir operasyon ile alındı.
Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Balıklı köyünde yaşayan Sele Börekçi (47) isimli hasta, sırt ve bel ağrıları şikayeti ile Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Beyin Cerrahı Tekin Tazegül'ün muayene ettiği Sele Börekçi'nin omuriliğinin içerisinde tümör tespit edildi. Cerrah Tazegül tarafından yapılan operasyon başarılı şekilde sonuçlandı. Ameliyat ile ilgili bilgi veren Cerrah Tekin Tazegül, "Hasta bize başvurduğunda intradural extrameduller kitleye yani 3 santime 2 santim boyunda tümöre yönelik cerrahi operasyon yapıldı. Tümörün omurilik içerisinde olmasından dolayı hastanın felç olma riski yüksekti. Ancak başarı ile sonuçlanan bir ameliyat oldu. Hastanemiz bu tür ameliyatları yapabilecek kapasiteye sahiptir" dedi.
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Çetin Duran da, teknolojik olarak gelişen hastanenin 3. basamak genel yoğun bakım şartlarına hazır olduğunu bildirdi. Çetin duran, "Bu tür ameliyatların yapılmasına devam edilecektir. Hastaların Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gitmelerine gerek kalmadı" diye konuştu.
(BD-YU)

18.02.2013 17:53:27 TSI

Editör: Wan Haber