Sakık ise, "Bakın göreceksiniz, saldırgan sizin içinizden biri. Kendimi genel başkana siper ettim. Bizimle bir ilgisi yok" dediği duyuldu.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'nde yumruklu saldırı düzenleyen Orhan Övet isimli kişinin, saldırının hemen ardından BDP kulisine götürülmesi "Saldırgan BDP'li mi" tartışmasına yol açmıştı. Ancak koruma polislerinin, saldırganı, linç edilmekten korumak için BDP kulisine götürdükleri ve söz konusu kişinin BDP ile ilgisinin bulunmadığı öğrenildi.


BDP GRUP SALONUNDAN OTOPARKA GÖTÜRÜLDÜ
Meclis kulisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgan polisler tarafından gözaltına alındı. CHP'liler tarafından linç edilmek istenen saldırgan otoparka götürülürek buradan polis aracına bindirildi. BDP grup salonundan bahçeye çıkarılan saldırgan montu ile yüzünü gizlemeye çalıştı. Otoparka götürülen şahıs birkaç dakika burada bekletildi.


Polis, saldırganı korumakta zorlandı. Bazı partililer buraya gelerek saldırganı linç etmek istedi. Daha sonra bir sivil polis aracına bindirilen saldırgan polis merkezine götürüldü.


SAKIK: KENDİMİ SİPER ETTİM
Saldırı sonrasında CHP'li bir grupla Sırrı Sakık arasında tartışma yaşandı. CHP'liler, saldırganın BDP grubundan çıktığını belirterek tepkisini Sakık'a yöneltti. Sakık ise, "Bakın göreceksiniz, saldırgan sizin içinizden biri. Kendimi genel başkana siper ettim. Bizimle bir ilgisi yok" dediği duyuldu.
Saldırganın götürüldüğü Kavaklıdere Karakolu'na ilk giden isim CHP milletvekili Aydın Ayaydın oldu. CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir ise karakolda polislerle tartıştı. Özdemir, "Anamuhalefet liderine saldıran kişi korunuyor" dedi. Övet, sorgulanmak üzere karakoldan Ankara Emniyeti'ne götürüldü.


BDP'DEN AÇIKLAMA
"Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."

Editör: Wan Haber