ŞIRNAK'ın Toptepe Köyü yakınlarında Maden Ocakları Mevkii'nde bulunan özel bir şirkete ait 2 numaralı kömür ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 27 yaşındaki İbrahim Saknak, AFAD, sivil savunma ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonunda ağır yaralı olarak çıkarıldı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Saknak, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

VALİ, OCAĞIN KAÇAK OLDUĞUNU AÇIKLADI

Şırnak Valisi Hasan İpek, olay yerine gelerek incelemelerde bulunup, ocağın kaçak olarak çalıştırıldığını söyledi. İpek, şöyle konuştu:

"Bugün Cudi Dağı eteklerinde daha önce hem Çalışma Bakanlığı'mız hem de Sosyal Güvenlik Kurumu'nca ve valiliğimizce kapatılan kaçak bir kömür ocağında maalesef kaçak çalıştırılırken bir gencimiz göçük altında kalmıştır. Israrla bu şartlar altında çalışılmaması gerektiği konusunda kömür ocaklarının tüm yollarını kestik, levhalar astık, sürekli ilanlar yapıyoruz. Bu konuda buna rağmen gece kimsenin olamadığı zamanlarda gelip burada çalışan bazı gruplar var. Bunların ısrarla tekrar uyarıyorum. 

BU MADENLERDE ÇALIŞILMASIN

Gerekli çalışmalar mutlaka yapılacak. Ama hiçbir yaptırım, hiçbir ceza insan canını geri getirmiyor. Uyarım insanların böyle yerlerde çalışmaması ve çalıştırılmaması. Kaçak da olsa her gün, tedbir alıyoruz. İşte jandarma komutanım 1 haftada 30-40 tane kamyon yakaladı ve bunlarla ilgili işlem yapıldı. Bu ocak kesinlikle kapalıdır. Yeni ruhsat alınıncaya kadar kapalı bir ocaktır."

AYNI MADENDE İKİNCİ KAZA

16 Mayıs 2013'te aynı kömür ocağında göçük meydana gelmiş ve 8 çocuk babası 47 yaşındaki Gürgün Özen, hayatını kaybetmişti.

Editör: Wan Haber