Diyarbakır'da da polis zırhlı aracına yapılan saldırı sırasında trafoda büyük bir patlama gerçekleşti. Herhangi can kaybı ve yaralının olmadığı saldırıda trafonun patlaması sonucu elektrikler kesildi.

Saat 23.30 sıralarında İdil ilçesinde Yeni Mahalle’de bulunan İdil Belediye binası yakınlarında, polis zırhlı aracına PKK’lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Yola daha önceden döşenen patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada polis zırhlı aracı kullanılmaz hale gelirken, araçta bulunan 7 polis yaralandı.

Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3’ünün hayatını kaybettiği, 4’ünün ise tedavilerinin hala sürdüğü bildirildi.

Bu arada eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyendiği ve takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulunduğu öne sürülüyor. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalar için Cizre’den çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi, takviye olarak İdil’e geldiği bildirildi.

Diyarbakır’da da polis zırhlı aracına roketli saldırı

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik mahallesinde gece saatlerinde devriye gezen polis zırhlı aracına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda, roket mermisi polis aracını ıskalayarak, semte elektrik sağlayan trafoya isabet etmesiyle patlama meydana geldi. Semtte elektriklerin kesildiği saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Merkez Yenişehir ilçesi, Şehitlik semtindeki Lise Köşesi ile Eski Hal arasında uzanan caddede devriye gezen zırhlı polis aracına saat 00.30 sıralarında PKK’lılar tarafından roketli saldırı düzenlendi. Polis zırhlı aracının hemen arkasından geçen roket mermisi, Şehitlik semtine elektrik enerjisi sağlayan trafo merkezine isabet etti. Roket mermisinin isabet etmesi sonucu trafo mermezinde büyük bir patlama meydana geldi. Can kaybı ve yaralanın olmadığı saldırıda Şehitlik Semti’nin tamamında elektrikler kesildi. (DHA, Fotoğraf: Arşiv)

Editör: Wan Haber