Şırnak'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu binada kazan dairesine el yapımı patlayıcılar atıldı. Patlama nedeniyle binada çıkan yangında etüt yapan 4'ü öğrenci ile 2'si personel olmak üzere 6 kişi yaralandı. Alevlere itfaiye ile polisin TOMA araçları müdahale ederken, söndürme çalışmaları sırasında güvenlik güçlerine ateş açıldı. Saldırıyı YDG-H'lıların gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Şınak’ta bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri, dün ateşe verilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yanında bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. Operasyonun sürdüğü sırada kent merkezindeki Yeni Mahallesi’nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi’ne bugün saat 09.00 sıralarında gelen yüzleri kapalı eylemciler binanın kazan dairesine girerek, buraya el yapımı patlayıcılar attı. Binanın çeşitli odalarına da molotof kokteyli atılırken binada yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Saldırı sırasında 17 öğrenci vardı
Saldırı sırasında binan etüt ve kütüphane bölümünde bulunan 17 öğrenci, olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Personelden bazıları binanın penceresinden çıkarılabildi. Çıkan yangında 4 öğrenci ile 2 personel yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Binada bulunanların tahliye edilmesi sırasında güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bölgeden silah sesleri yükseldi. Bu arada bölgede bulunan bazı vatandaşlar da pencerelerden binaya girerek, içeride öğrenci ve personel bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Polisten itfaiyeye: “Yangına müdahale et”
Yangın söndürme çalışmalarına, polisin TOMA araçları da katıldı. Bu sırada polis zırhlı aracından itfaiye ekiplerine, “İtfaiye neden müdahale etmiyorsun. Hakkınızda yasal işlem yapılacak” diye anons yapıldı. Binada alevler kontrol altına alındıktan sonra, ağır hasar gören binada soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için operasyon başlattı.

Şırnak kent merkezinde sabah saatlerinde şiddetli çatışmalar başladı
Şırnak kent merkezinde sabahın erken saatleri ile birlikte polisin Dicle Mahallesi’ni kuşatarak başlattığı hendek kaldırma operasyonuna YDG-H’lıların karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşandı. Fırat Haber Ajansı’na göre başlayan çatışmalar uzun süre devam ederken, şiddetli patlamalar yaşandı. Çatışmaların başlaması sonrası Dicle, Yenimahalle, Cumhuriyet, Yeşilyurt ve Bahçelievler Mahallelerinde halk ses çıkarma eylemine geçti.

Kent genelinde elektrik kesintisi de yaşanıyor. (DHA, ZETE, ANF)

Editör: Wan Haber