Şırnak'ta heyelan sebebiyle halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
Şırnak'ta bir halı sahanın istinat duvarı, toprak kayması sebebiyle çöktü. Bölgeye giden kurtarma ekipleri tarafından toprak altından çıkarılanlar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu Barış Külter, Metin Külter, Barış Uysal, Şehmuz Sevik, Ferhat Erdoğan, Mahmut Koçyiğit ve M. Sait Öbek hayatını kaybederken, Metin Koçyiğit, Ferhat Üstün, Nizamettin Külter ve Murat Külter ise yaralandı. Gece geç saatlerde enkaz yığınına dönüşen halı sahada vatandaşlar ve kurtarma ekipleri sabaha kadar çalıştı. Enkaz altında olanları kurtarmaya çalışan Selahattin Uçar, "Yedi sekiz kişi maç yapıyordu. Eğer Galatasaray, Beşiktaş maçı olmasaydı daha fazla kayıp olabilirdi. Burada sabaha kadar çalıştık, ancak gece yarısında 5 kişiye ulaştık, onları çıkarttık. Daha önce 2 tanesini erken çıkarttık. Ondan sonra 5 kişiye geç saatlerde ulaştık. Toplam 7 kişiyi ölü olarak çıkardık, 4 kişi ise yaralı çıkarıldı. Dün geceden beri bu saate kadar çalışmalara devam ediyoruz. Şu an kayıp olan yok" dedi.
Kurtarma çalışmalarına katılan Abit Bektaş ise bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bektaş, "Çalışmalar şu an devam ettiği gibi, dün akşamdan beri bu şekilde devam ediyordu. Şırnak Belediyesi ve bazı bölgelerden gelen ekiplerle beraber bu saate kadar halen devam ediyor çalışmalarımız. Şu anda bildiğimiz kadarıyla bütün ailelerin evlatları çıkarıldığı yönünde. Yalnız, şüpheli olarak 2 kişinin kaldığı düşünülüyor. Çalışmaların hala devam ettiğini hepimiz görüyoruz. 7 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı tespit edildi. Çalışmalar hala devam edecek. Allah'ın izniyle başka bir kimsenin canı yanmayacak" diye konuştu.
(CK-AKK-AŞ-Y)

28.01.2013 12:07:37 TSI

Editör: Wan Haber