Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde stant açıldı.
Şırnak TOG Eğitim Sorumlusu Muhammed Etiz, vakfın gençlerin gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmasını sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu söyledi. Kendilerinin Şırnak'ta Şehri-Nuh TOG olarak 2011 yılının Mayıs ayında resmi olarak faaliyete geçtiklerini belirten Etiz, "Böylece gençlerin gönüllülük temelinde toplumsal katılımlarını arttırıyor. Her sene, 101'i aşkın üniversite kulübü bünyesinde yaklaşık 35 bin 812 gencin 844'ü aşkın proje ve etkinliğini hayata geçirmesini desteklemek için gönüllülük, proje yönetimi, insan hakları, sosyal haklar, üreme hakları, sağlık okuryazarlığı ve örgüt yönetimi gibi konularda eğitmen eğitimleri ve diğer akran eğitimlerini gerçekleştiriyor, ilişkide olduğu üniversite kulüplerine yerel ihtiyaca yönelik yüz yüze destekler sunuyor, gençlere burs ve staj imkanları sağlıyor. Gençlerin ve örgütlenmelerinin birbirlerinden öğrenmelerinin desteklemek amacıyla gençlerin hareketliliğini artırıcı öğrenme ortamları oluşturuyor. Gençlerin toplumsal sorunlara yönelik fikirlerini projelere dönüştürmelerine destek olup finansman oluşturmalarına destek oluyor, üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarının kamusal düzeyde bilinirliğini arttırmaya yönelik araştırmalar ve temaslar yapıyor" dedi.
Etiz, bütün çalışmaların, farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu eğitim ve girişimcilik gibi temel bilgileri paylaşmayı ve en doğru bir şekilde öğrenip öğretmenin amaç olarak benimsediklerini belirtti.
(CK-AKK-Y)

06.12.2012 16:44:25 TSI

Editör: Wan Haber