Şırnak Belediyesi kar temizleme ekipleri, vatandaşların ve sürücülerin sıkıntı çekmemesi için kentin kilit noktalarında temizlik çalışması başlattı.
Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, kentin değişik noktalarında başlatılan ve aralıksız bir şekilde yürütülen kar temizleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Saltan, "Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte belediyemiz kar temizleme ekipleri, gece ve gündüz yeni alınan greyder ve 4 kepçe ile şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan noktalarda kar temizlik çalışmalarını yürütmektedir. Belediye olarak ana yol ve caddelerde biriken karları en kısa zamanda temizleyerek, şehir içi trafik akışının düzenli bir şekilde sağlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yolda biriken karlar, havaların soğumasıyla birlikte donmaktadır. Daha sonra yollarda buzlanmalar oluşmaktadır. Yollarda buzlanmaların meydana gelmesi hem yayalar, hem de sürücüler için büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu noktada hem yayaların hem de sürücülerin sıkıntılarını en aza indirmek için bir dizi önlem alıyoruz. Kar temizleme ekipleri, yolda biriken karları temizledikten sonra buzlanmaların oluşmaması için ayrıca tuzlama çalışmalarını da yürütüyor. Bu noktada özellikle sürücülerin acil durumlar dışında şehir içi trafiğinin aksamaması için çarşı merkezine araçlarını zincirsiz çıkarmamaları ve mümkün mertebede çarşı merkezinde yolun kenarlarına araçları park etmemeleri noktasında duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
Saltan, kış mevsiminde öncelikli hedefin, kar temizlik çalışmalarını yürüterek, trafik kazalarının yaşanmasını önlemek ve bu yıl alınan greyder aracı ile çalışmalarını daha aktif bir şekilde yürütmek olduğunu söyledi.
Öte yandan, kentin birçok noktasında başlatılan kar temizleme çalışmalarının daha düzenli bir şekilde yapılabilmesi için belediye zabıta trafik ekipleri de zincirsiz trafiğe çıkan sürücüleri uyardı.
(CK-YRT-AŞ-Y)

07.01.2013 18:02:42 TSI

Editör: Wan Haber