AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Heyeti, Midyat’ta Suriye mültecilerini ziyaret edip hediyeler verdikten sonra Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kurulan Anadolu, Tahirpaşa ve Kayaçelebi konteyner kentlerde ziyaretlerde bulundu. AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Birlik, dua dua ilerlediklerini, bu ülke için bir şans olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını iletmek ve bir takım ziyaretlerde bulunmak için hem Suriyeli hem de Vanlılarla birlikte olmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Birlik, "Burada genel merkezimizin başlatmış olduğu kampanya doğrultusunda 'Sen üşüyorsan ben uyuyamam' kampanyası ve Başbakanımızın selamı ile geldik. Buradaki Suriyeli Mülteci kardeşlerimizle beraber Sayın Başbakanımız için dua ettik. Dua dua ilerliyoruz. Bugün Van’dayız. Bugün Van’daki kardeşlerimizle buluşuyoruz. Ev ev dolaşıp, kapı kapı dolaşıp oy istemek için gelmedik diyoruz. Sadece Başbakanımız için dua etmek için geldik. Bugün herkesin bildiği gibi 17 Aralık'ta gündeme gelen ve özellikle Başbakanımıza karşı düzenlenmiş olduğunu bildiğimiz komplo söz konusu. Bugün tüm Kürt halkının, duası Başbakanımızla beraberdir. Tüm Kürt analarının, babaların, tüm kardeşlerimizin duasının Başbakanımızla beraber olduğunu burada belirtmek istiyoruz" dedi.

Ziyaretlere eşlik eden Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Yaklaşık 9 aydır buradaki misafirlerimize hizmet veriyoruz. Devletimiz genel olarak buranın tüm ihtiyacını karşılıyor. Dışarıdaki yaşayan misafirlerimizi kıyasladığımızda buranın durumu çok çok iyi. Ama buna rağmen gönüllü hayırsever vatandaşlarımız sivil toplum örgütlerimizde buraya yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Biz onların kendilerine teşekkür ediyoruz. Belki bu giysilere bizim fiziksel olarak ihtiyacımız var ama ruhen biz ısınıyoruz burada misafirler olarak. Sizlerin ilgi göstermeniz onları çok ayrıca mutlu ediyor. Biz bu anlamda buraya düşünen buraya emek veren buraya dua eden herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Türkiye ve Suriye çifte vatandaşı Resul isimli vatandaş da, "Türk hükümeti ve bizim kardeşlerimiz hep yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz. Zaten burada gelmeden önce biz hepimiz kardeş gibiyiz. Böyle düşünerek buraya geldik. Zaten bizim beklentimiz bundan sonrada böyleydi. Daha fazlasını da gördük. Tayyip Erdoğan hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Bide buradaki arkadaşlarımız, vatandaşlarımız, Türk vatandaşlarımız burada olanlar hepimiz kardeş gibi olduk" şeklinde konuştu. 

Vanlı depremzede vatandaşlar ise, "Başbakanımıza yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. İzlediğimiz ve gördüğümüz kadarıyla başbakanımıza büyük bir komplo hazırlanıyor. Hazırlık içerisinde. Bizde çok üzülüyoruz. Bunun böyle olmasını istemiyoruz. Her zaman arkasındayız. Dualarımızla destekçisiyiz. Maddi gelirim sadece ben çalışıyorum. İş oldu mu işe gidiyorum. Yalnızım. İki çocukla ilgileniyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber