Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve korunmuş iki bölgeden biri olduğu söylentileri nedeniyle ilgi odağı haline gelen İzmir'in Şirince köyü, "Octo Plus" cihazı ile gökyüzünden görüntülendi.
Kıyamet söylentileri nedeniyle basın mensuplarının adeta kamp kurduğu Şirince'de çok sayıda basın mensubu kameralarla yerden çekim yaparken, "Octo Plus" cihazı ile de gökyüzünden çekim yapıldı. Kumanda ile yerden 0-800 metre mesafeden görüntü alabilen
"Octo Plus" cihazını Türkiye'de üreten Asil Bayav, "Bazı elektronik parçalarını yurt dışından getirerek diğer aksamları ile birlikte 'Octo Plus' tarafımızdan imal edilmektedir. Türkiye'de yeni uygulanmaya başlayan bir teknoloji ile özellikle basın sektöründe görüntülü habercilikte yeni bir dönem başlattığımıza inanıyorum. 'Octo Plus'ı yeni çalışmalarımızla daha ileri bir teknolojide üreteceğimizin müjdesini de vermek isterim" dedi.
Görüntü yönetmeni Serdal Bayraktar ise, "Octo Plus ürünü ile havadan fotoğraf ve görüntü aktarılmasında çok büyük kolaylıklar sağlanmakta. 800 metreye kadar ulaşabilen mesafelerde her türlü detay görüntüler elde edilebiliyor. Ayrıca projelerde cihaz ile çekimleri ve profesyonel montajları yapan ekibimiz de mevcut" diye konuştu.
(HÇ-CC-Y)

21.12.2012 16:58:06 TSI

Editör: Wan Haber