Cumartesi günü Gelibolu ilçesinde düzenlenecek Şeb-i Arus Törenlerine katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Valilik girişinde kendisini karşılayan polis merasim mangasını başıyla selamlayan Ugljanin, cevap gelmeyince ne yapacağını şaşırdı. Bakanın imdadına vali yetişti.
Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Valilik girişinde Bakanı Vali Tuna ve valilik personeli karşıladı. Kendisini karşılayanlarla tek tek el sıkışan misafir bakan, polis merasim mangasının karşısına geldi. Mangayı başıyla selamlayan Bakan Ugljanin, cevap gelmeyince ne yapacağını şaşırdı. Bir süre hareketsiz kalan bakanın imdadına Vali Tuna yetişti. Tuna, Ugljanin'nin kulağına ne yapması gerektiğini söyledi. Türkçe olarak, "Merhaba polis" diye seslenen Bakan Ugljanin'e, merasim mangası, "Sağol" diyerek cevap verdi. Ugljanin, yine Vali Tuna'nın uyarısıyla kırmızı halıyı takip ederek valilik binasına girdi.
Valilik hatıra defterini imzalayan Bakan Ugljanin, Türkçe olarak, "Merhaba. Ben Dr. Sülejman Ugljanin. Sırbistan Devlet Bakanıyım" diyerek kendisini tanıttı. Ardından tercüman aracılığıyla ziyaretin gayesini anlatan Ugljanin, "Balkanlarda yaşayan bütün topluluklar için Çanakkale, tarihi zenginlikleri bakımından en önemli coğrafyadır. Sırbistan'da yaşayan Boşnaklar, her iki ülke ilişkileri açısından önemli bir köprü olmuşlardır. Aynı şekilde Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sırbistan'daki Sancak bölgesi de bu iyi ilişkilerin ilk adımı ve kapısıdır" dedi.
Vali Tuna, Bakan Ugljanin'e Gelibolu Mevlevihanesi'nin figürünü hediye etti.
(CA-GD-MŞ-GS-Y)

21.12.2012 15:10:45 TSI

Editör: Wan Haber