Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüştü.
Resmi karşılama töreninin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Azerbaycan ile Sırbistan arasındaki ikili ilişkilerin siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda başarılı gelişiminden duyulan memnuniyet ifade edildi. Nikoliç'in Azerbaycan'a ziyaretinin ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemini vurgulayan Aliyev, Azerbaycan'la Sırbistan arasındaki ilişkilerin bundan sonra da başarıyla gelişeceğine emin olduğunu söyledi.
Görüşmede ikili, bölgesel, uluslararası ve karşılıklı diğer konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra iki cumhurbaşkanının başkanlığında heyetlerin katılımıyla ikili anlaşmalar imzalandı. Azerbaycan ve Sırbistan arasında dostluk ve stratejik ortaklık konusunda bildiri, veterinerlik alanında işbirliği anlaşması ve bilgi ve iletişim teknolojileri alanında işbirliği anlaşması imzalandı.
Nikoliç ayrıca, temasları kapsamında Başbakan Artur Rasizade ile iş yemeğinde bir araya geldi. İş yemeğinde Azerbaycan'la Sırbistan arasındaki ilişkilerin ve bu kapsamda ekonomik işbirliğinin geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
(CC-CC-D)

08.02.2013 15:45:06 TSI

Editör: Wan Haber