Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, Dumansız Hava Sahası Denetim ekibi tarafından kapalı mekanlarda uygulanan tütün yasağı denetimleri aralıksız devam ettiriliyor.
Şiran Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Dumansız Hava Sahası Denetim Ekibi Başkanı Dr. Süleyman Memiş, Tıbbi sekreter ve denetim ekibi üyesi Orhan Kızıl ve ilçe emniyet müdürlüğü personelinden oluşan ekip, hafta sonu ilçe merkezinde bulunan eğlence merkezi, kahvehaneler ve işletmelerde sigara denetimi yaptı.
Sağlık Grup Başkanı ve Dumansız Hava Sahası Denetim Ekibi Başkanı Dr. Süleyman Memiş, "Bakanlığın verdiği talimatlar dolayısıyla akşam saatlerinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bizim daha önce yaptığımız denetimlerde 4207 sayılı kanun kapsamında eğitim, sağlık, sosyal, kültürel, spor, eğlence mekanları gibi kapalı mekanlarda sigara içilmesi yasaklandığı ve içenlerin para cezasına maruz kalacağı bildirilmişti. Halkımız bu konuda görüyoruz ki daha duyarlı olmaya başladı sigara içilmesine izin vermiyorlar, sigara içilmez levhaları da tam. Daha önceki yaptığımız denetlemelerde toplam da iki kişiye ceza kesmiştik bugün ki denetlememizde ise cezaya maruz kalan işletme işletmeci ve vatandaş bulunmamaktadır. Tütün denetimlerimiz bundan sonra da sürekli olarak devam edecektir." dedi.
(FY-RE-ÖS-Y)

02.02.2013 14:11:36 TSI

Editör: Wan Haber