Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde başıboş sokak köpekleri başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere vatandaşlara korku salıyor.
Kış aylarında kırsal alanda yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpekleri Şiran ilçe merkezinde vatandaşların korkulu rüyası oldu. Mahalle aralarında gezinen başıboş köpekler yaşlı, genç, çocuk demeden herkesi tedirgin ediyor.
Çocukların okula giderken korktuklarını ve yetkililerin bir an önce bu soruna kesin çözüm bulması gerektiğini belirten vatandaşlar, il genelinde hayvan barınağının olmayışının başıboş köpeklerle yapılan mücadelenin etkisiz olmasına sebep olduğunu ifade etti.
Köylerden ilçe merkezine köpeklerin gizlice getirildiğini ifade eden Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ise bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirterek, "Bizler imkanlarımız çerçevesinde başıboş köpeklerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimler bir araya gelerek il merkezinde bir barınak projesi başlatırsa daha temiz daha şeffaf bir çevre oluşturmuş oluruz. Bu hayvanları öldürme şansımız yok. Özellikle bu dönem onların kızgınlık dönemi. Köylerden merkeze gelen köpekler karşısında vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz. Köpeklerini bırakmasınlar." dedi.
(FY-RE-ÖS-Y)

14.02.2013 00:06:13 TSI

Editör: Wan Haber