Gümüşhane İl Genel Meclisi, Şiran ilçesinde yapılacak olan Halk Eğitim Merkezi ve Halk Kütüphanesi için İl Özel İdaresine ait 656,71 metrekare alanı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yatırım programına teklif edilen Halk Eğitim Merkezi ve Halk Kütüphanesi için talep edilen arsa İl Genel Meclisinin devam eden Şubat ayı toplantılarında görüşülerek karara bağlandı.
Geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilen konuyla ilgili komisyon başkanları yaptıkları çalışmaların ardından hazırladıkları raporları İl Genel Meclisi üyelerine sundu.
İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Mali Hizmetler Müdürü Vahip Uçar, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ömer Kutlu Oğur'un da katıldığı toplantıda ilçe için son derece önemli ve faydalı olan bu yatırımın büyük önem arz ettiğini ifade eden Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler komisyonu başkanı Osman Karabulut, komisyonunun tahsisi uygun mütalaa ettiğini belirtti.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Naim Ağaç ise son yıllarda gelişen ve büyüyen Şiran ilçesindeki kütüphanenin kiralanan bir binada, halk eğitim merkezinin ise ihtiyaca cevap veremeyecek halde bulunduğunu belirterek, hazırlanan projenin ilçeye yakışır bir şekilde tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte yapılacağını söyledi.
Komisyon raporlarının okunmasının ardından, Şiran ilçesinde İl Özel İdaresine ait Karaca Mahallesi Tekke Mevkiindeki 656,71 metrekarelik arsa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi ve Halk Kütüphanesi yapılması üzere oy birliği ile tahsis edildi.
(RE-ÖS-Y)

06.02.2013 15:24:22 TSI

Editör: Wan Haber