TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, son yıllarda açılan ziraat fakülteleri sayısı nedeniyle Ziraat Mühendislerinin plansız ve projesiz artmasına neden olduğunu söyledi.
"10 Ocak Tarımsal Öğretimin Başlangıcının 167. Yıldönümü" nedeniyle açıklama yapan Sipahi, tarımsal öğretimin başlangıç yıldönümü her yıl 10 Ocak'ta kutlandığını ve Tarım Haftası etkinliklerinin düzenlendiğini hatırlatarak, "Bu yıl Tarımsal öğretimin başlangıcının 167'nci yıldönümünü kutlamaktayız. Türkiye'de tarımsal öğretim 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de bulunan Ayamama Çiftliği'nde, o zamanki adı ile Ziraat Mektebi'nin açılması ile başlamıştır" dedi.
Türkiye Cumhuriyetinin 50. yılına kadar 4 ziraat fakültesi açılmasına rağmen son yıllarda bu sayının 25'i geçtiğini belirten Sipahi, "Ülkemizdeki Ziraat Mühendisi sayısı AB Ülkelerindeki toplam Ziraat Mühendisi sayısını aşmıştır. Bu durum plan ve proje ile ilgilenen Ziraat Mühendislerinin plansız projesiz olarak artmasına yol açmıştır" diye konuştu.
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 13:35:49 TSI

Editör: Wan Haber