Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü İsmail Gökalp, "İstatistiki çalışmalar geçmişi anlamak, bu günü yönetmek ve geleceği planlamak açısından tüm kurumlarımızı yakından ilgilendiriyor" dedi.
Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 'İstatistik Bilgi Sistemi' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kurumun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları ile kurum şube müdürleri ile ilgili personel katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erol Saraçoğulları, istatistik biliminin önemine değindi. Saraçoğulları, "2012 yılının değerlendirmesini yapacağız. İstatistik takdir edersiniz ki en önemli bilim dallarından bir tanesi. İstatistik, bütün verileriyle hayatın sayısallaştırılmasını içeriyor. Bu çerçevede bakanlığımız ile TÜİK arasında 2005 yılında protokol çerçevesinde verilerimizin TÜİK'e aktarımını sağlıyoruz. Bu manada bizim tarımsal verilerimiz, ekonomik değerlendirmeler açısından çok çok önemli. Olası aksaklıkları da burada paylaşıyoruz. Bu toplantının hepimiz için faydalı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp ise kurumların istatistiksel çalışmalara daha fazla önem vermesi ve konuya hassasiyet gösterilmesini istedi. Gökalp, "Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizde sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda çalışmalar yaparak, kullanıcıların hizmetine sunmakta ve ülke genelinde makro düzeyde plan ve programlar yapmaktadır. Biz TÜİK olarak resmi istatistik programı sürecine ilk kez 2007-2011 döneminde geçtik. İkinci dönem ise 2011-2016 yıllarını kapsamakta. Daha önce ülkemizde resmi istatistik programı yoktu. Genel olarak baktığımızda istatistik gerçekten hayatımızın hemen hemen her alanında yer tutmakta. Kurumlar bazen istatistiki çalışmaların sadece TÜİK'i ilgilendirdiğini sanıyor. Ancak bu tür çalışmalar geçmişi anlamak, bu günü yönetmek ve geleceği planlamak açısından tüm kurumlarımızı yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla istatistikler üretilirken, bu istatistiklerin sıhhi olması gerekiyor. Yani iyi fotoğraflamamız gerekiyor. Bu fotoğrafta bir takım yanlışlıklar varsa, bizim de bir anlamda yanlış programlamalar yapmamıza neden olur. Bu da çok sıkıntılı bir durumdur" şeklinde konuştu.
(SER-SLH-Y)

28.01.2013 11:18:39 TSI

Editör: Wan Haber