Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) derse giriyor.
"18. Yüzyılda Larende (Karaman) Şehrinin Fiziki ve Sosyoekonomik Yapısı" adlı doktora tezi ile Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı'nda doktorasını tamamlayan ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere ders veriyor.
Üniversitelerin milli birlik bütünlük ve kardeşlik projesinde önemli bir işlev yürüttüğüne inandığını belirten Vali Dr. Cengiz, "Sinop'ta göreve başladığım tarihten itibaren üniversite ile ilişkilere önem veriyorum. Üniversitenin birikimlerinden faydalanmak istiyorum. Konumumuz itibarıyla pek ders vermeye vaktimiz müsait olmuyor. Ancak akademisyenler toplumu aydınlatma ve bilgilendirme gibi önemli bir göreve de sahiptirler. Ben de bu bilinç içerisinde üniversite öğrencileri ile birlikte olup bilgi paylaşımı yapıyorum. Mevcut bilgilerimizi tazeleyerek hayata geçirme imkanına kavuşmuş oluyorum. Bu tür girişimlerin üniversite ile halk, üniversite ile kamu idareleri arasında ilişkileri geliştireceğine inanıyorum" dedi.
Mülki idare amirliği görevine başlamadan önce polis akademisinde de araştırma görevlisi olarak çalışan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 1-2 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Polis Akademisi Başkanlığı himayesinde, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu sahipliğinde düzenlenen "Türk Polis Teşkilatının Tarihçesi" sempozyumunda "Kastamonu Vilayet Salnamelerinde Kolluk Teşkilatı" konulu tebliği de sunmuştu.
(SER-SLH-Y)

26.12.2012 14:13:16 TSI

Editör: Wan Haber