Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Sinop'ta tanıtım toplantısıyla start aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gönül Elçileri projesi ile Türkiye'de sosyal sorumluluk adına yepyeni bir dönemi başlattı. "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" adı taşıyan çalışma Koruyucu Aile, Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim, Aile ve Yoksulluk ile Kadın ve Güçlenme aşamalarından oluşuyor.
Sinop İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in eşi Vehibe Cengiz'in başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Sinop İl Müdürü Mustafa Tosun, kaymakam eşleri, İl Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili şube müdürleri ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Sinop İl Müdürü Mustafa Tosun, projenin, toplumda farkındalık oluşturmak ve gönüllü sayısının artırılması için başlatıldığını söyledi. Vehibe Cengiz ise konuşmasında projenin önemine değindi. Cengiz, "Yeniden yapılanan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, son yıllarda yapmış olduğu hizmetlerle özellikle dezavantajlı gruplar dediğimiz yaşlılara, kadınlara, yoksullara, özürlülere, çocuklara ve benzeri gruplara yönelik hizmetlerde büyük atılımlar yaptı. Hem altyapı hizmetleri çok geliştirildi hem de bu kişi ve ailelere yapılan ödemeler çeşitlendirildi ve artırıldı. Bir insan sadece bedenden ibaret değildir. İnsanın ruhu ihmal edilmemelidir. Biyolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçlar da vardır. Bunların başında sevgi gelir. Sevgiye en fazla muhtaç olan da çocuklardır. Bunu, eşim Pursaklar'da görev yaparken, ziyaret ettiğim sevgi evlerinde çok iyi anladım. Küçük çocukların, çalışan personele 'anne' demeleri, beni çok etkilemişti. Anne ihtiyacını yüreklerinin derinliklerinde hissettikleri, her hallerinden belliydi.Öğretmen olarak çalışırken de hep dikkatimi çekmiştir: bir çocuğun motivasyonu ve başarısı, sevgi ile doğrudan ilişkilidir. Eğer bir çocuğun ailesinde problem varsa, geçimsizlik varsa, aile parçalanmışsa, bu güzel hizmete başta Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve kaymakamlıklarımız olmak üzere burada bulunan bizler aracılık edeceğiz. Konuyu etrafımıza ve kamuoyuna duyuracağız. Alınan sonuçları belli dönemlerde paylaşıp değerlendireceğiz.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza bu çalışmada önemli görevler düşüyor. Çünkü sahip çıkılması gereken çocukları ve aileleri en iyi vakıflarımız biliyor. Aynı şekilde halkımızın her derdine koşuşturan Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerinden ve gönüllü kuruluşlar olan derneklerimizden de destek bekliyoruz. Kaymakamlarımızın eşlerinden bu günkü toplantının benzerlerini ilçelerinde düzenlemelerini ve sonuçlarını valiliğimize ulaştırmalarını rica ediyorum. İlçelerimizin başarısı ilimizin, illerimizin başarısı da ülkemizin başarısı olacaktır.Konuşmamın sonunda yapılacak hizmetlere şimdiden teşekkür ediyorum. Hepinize sevdiklerinizle birlikte hayırlı günler diliyorum" dedi.
Slay gösterisi eşliğinde projenin tanıtımının yapıldığı toplantı, altı aylık çalışma programının hazırlanmasıyla son buldu. Toplantı ardından katılımcılar birlikte öğle yemeği yedi.
(SER-SLH-Y)

29.01.2013 16:44:06 TSI

Editör: Wan Haber